SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:

Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

08.00-12.00 och 13.00-16.30

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Marino testar sommarlovsaktiviteter

I sommar kommer kommunalråd Marino Wallsten att testa årets sommarlovsaktiviteter.

Först ut att testas var Fagersta Södras Fotbollscamp. Som aktiv fotbollsspelare passade ju givetvis denna aktivitet Marino som handen i handsken. Han tog sig glatt an uppvärmning, teknikträning, hörnor och inlägg, även om han gärna spelat tvåmål hela tiden. Runt 50 barn och ungdomar medverkar vid aktiviteten. De är uppdelade i tre grupper efter ålder, och i alla grupper var stämningen god och kamratskapen hög. Marino ger aktiviteten åtta av tio fotbollar!

- Det var riktigt roligt, hälsar Marino.

Som andra aktivitet testade Marino Norrby teaters sommarlovsteater. Väl där var det bara för Marino att sätta sig i sminket, för att sedan hoppa direkt in i föreställningen. Deltagarna hade gett honom rollen som groda, och även skrivit en replik till honom. Grodan fann sig direkt och föreställningen gick väldigt bra. Marino ger aktiviteten åtta av tio grodor!

- Vilken inlevelse, vilka duktiga deltagare! Man rycktes med direkt, riktigt roligt, är Marinos sammanfattning.

"Riktigt, riktigt kul! Klar åtta av tio!" var Marino Wallstens betyg när han testade den tredje sommarlovsaktiviteten; olika typer av bmx-hojar samt skateboard utanför Risbroskolan.

Världsmästarna Andreas Lindqvist (bmx) och Stefan "Lillis" Åkesson ((skateboard) var i stan och visade hur man briljerar på två och fyra hjul. Och upplevelsen var klart positiv:
"Detta är absolut inte bara för barn utan precis lika kul för vuxna", menade Marino, som dock visade sig vara bättre på skateboard (som han åkt som ung) än på trick-åkning på bmx. Kolla bara hoppet ovan när han vände brädan i luften och landade på den.
"Precis som när jag var tonåring", sa Marino nöjd!

Även hinderbanan i Fagerstahallens stora bassäng fick tummen upp av Marino.

"Riktigt kul, men jobbigare än jag först trodde", blev beskedet när Marino testade Ungdomscenters Hinderbana i stora poolen på Fagerstahallens utebad. Banan såg inte så svår ut och svår var den kanske inte heller, men det krävdes ändå en del styrka och en del uthållighet för att ta sig runt.

Slutomdöme: "Kanonaktivitet för den som gillar att vara i vattnet. Hoppas många kommer hit idag, onsdag, och testar i det fina sommarvädret! Det är ju dessutom gratis inträde för alla mellan 6-15 år!"

 

Barnbibliotekarie Birgitta Juthstrand

Här sitter barnbibliotekarie Birgitta Juthström och håller upp tre bra skräckisböcker som är så kusliga att hon nästan får gömma sig....

Den näst sista sommarlovsaktivitet som Marino testade i år var nämligen bibliotekets aktivitet; Sommarboken. Här får både de deltagande barnen och biblioteket berätta och tipsa om bra böcker inom dagens tema, som denna gång var - "kusliga berättelser och spökhistorier"!

Det var tredje gången i år för Sommarboken och efter en halvtimmes diskussion kring bra böcker, var det dags för deltagarna att se på den hög med föreslagna böcker som biblioteket tagit fram och som var och en kunde låna av!

”En annorlunda och lugn aktivitet i jämförelse med det jag gjort innan, sa Marino och log.
”Men trevligt och jättebra att få tips på nya böcker. Extra spännande blev det också eftersom det var just spökhistorier idag, vilket både min som Milo och jag gillar. Så det blev ett antal låneböcker för oss!”

Sista sommarlovsaktiviteten att bli testad var ridning. Marino är allergisk mot hästar men efter att ha förberett med en allergitablett gick ridningen som en dans. Efter att ha skrittat några varv i ridhuset med en Carina som höll i hästen, fick han prova på att styra och rida själv. Banan runt konerna gick bra, och ridpasset avslutades med trav.

"En väldigt rolig aktivitet, jag tycker verkligen att fler ska passa på att prova på ridning, berättar Marino."

"Hästen var så otroligt snäll, och jag kände mig trygg. Spännande!"

Senast ändrad: 2016-08-10

Scrolla upp