SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Aktuellt på Blåsippan

Utforskande, nyfikenhet och lust  att lära är våra ledord på Blåsippan.

Projekt
På ett lustfyllt sätt utifrån barnens intresse och behov arbetar vi med projekten språk och matematik. Här väver vi in normer/värden, naturvetenskap/teknik, estetetik och barns inflytande/delaktighet.

Utifrån barnens intressen kommer vi denna termin även att arbeta och utgå från tema Superhjältar. Vår miljö kommer att utvecklasa inom vårt nya tema, där vi och barnen kommer att bygga och skapa en superhjältestad.

Tillsammans med barnen både indirekt och direkt har vi skapat ett språk- och matematikrum på avdelningen. Här vill vi väcka barnens nyfikenhet för läsning, skriftspråk och matematik, genom inspirerande material. Barnen ska inspireras och utvecklas i sitt intresse för matematik och språk i tidig ålder på ett naturligt och lekfullt sätt.

Språkverkstad:
En dag i veckan kommer vi att ha denna aktivitet. Vi delar in barnen i mindre grupper detta kan ske på varierande vis till exempel utifrån deras behov, kunskap och erfarenheter. Exempel på aktivitet är. Vi läser böcker tillsammans, barnen berättar flanosagor, vi leker med rim och ramsor, dramatiserar och spelar spel.

Matematik:
Plötsligt en dag knackade det på dörren och två figurer steg in på Blåsippan. Det var Rutan och Randan, våra nya projektfigurer. Rutan hade rutig tröja på sig och Randan hade en randig. De tyckte mycket om matematik och lovade att komma tillbaka till oss på Blåsippan med uppdrag, överraskningar och annat smått och gott i deras överraskningslåda.

En dag i veckan kommer vi att använda och utgå från någon av de fem matematiksagorna "Rutan och Randan". Varje bok tar upp ett matematiskt område ur förskolans läroplan. Barnen är då i sina smågrupper som de själva har bestämt namn på så som Batman-, Päron- och Stjärngruppen.

 

 

Text

Senast ändrad: 2017-09-11

Scrolla upp