SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Aktuellt på Snigeln

På snigeln just nu:

Nu är äntligen våren här! Vi äter ofta vårt mellanmål utomhus och vi längtar tills vi kan börja så och plantera på vår gård.

Just nu jobbar vi med naturvetenskap och teknik. Då går vi till vår skog, upptäcker saker och håller koll på myrstacken.

Vi experimenterar med våra NTA-lådor, luft och vatten.

Vi undersöker saker med luppar, sår frön och tomater. Vi kommer även att undersöka vad som händer i vår kompost nu när det blir varmare. Kanske får vi perfekt jord där till våra odlingar.

Vi har under första halvan av terminen arbetat med matematik här på Snigeln. Bland annat har vi haft en fruktkiosk där barnen fått dela frukt, räknat och "sålt" frukter till varandra. Matematik på barnens nivå.


Vi har tidigare jobbat med normer och värden. Pratat om hur vi ska vara mot varandra.Barnen har gjort en sol på väggen där det står hur man är en fin kompis!

Vi har även haft språk som tema.Där har vi jobbat lite med dockteater, rim, ramsor och babblarna för de yngre.


Vår förskola finns på instagram under namnet;forskolansnigeln ! Där kan ni se lite av vår dagliga verksamhet.


Vi har varit utvalda att genom LONA-projektet göra  i ordning en pedagogisk utemiljö med naturmaterial.Bland annat byggdes en pergola med odlingar runt. Den har vi mycket glädje av då vi numera har en grönskande plats att äta lunch om mellanmål  på när det är fint väder! 

 Senast ändrad: 2019-04-17

Scrolla upp