SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Snigeln

En snigel med hus

Telefonnummer: 0223-441 63

Kontaktpolitiker: Birgitta Johansson (S), Marcus Carlsson (V)

Snigeln är en singelavdelning som tillhör Prästkragen. På Snigeln går barn från 1-5år.

På Snigeln vill vi att alla ska trivas. Därför är vi lyhörda för barnen och vårdnadshavarnas åsikter kring verksamheten. Inflytande är viktigt och vi jobbar för att barnen ska kunna styra över sin dag i mångt och mycket och utan att bli avbrutna i sin lek. Vi delar ofta in gruppen och gör olika saker efter barnens önskemål.

Vi erbjuder en mångsidig och varierad verksamhet för alla åldrar såväl inne som ute; antingen på vår gård, i skogen, vid någon lekpark eller i gymnastiksalen på Olsboskolan.

Titta gärna närmare på vår verksamhet genom vårt Instagramkonto; @forskolansnigelnGymnastiksalen

Vi arbetar med Grön Flagg. Vi startade arbetet hösten 2012 och blev under våren 2013 godkända och den fina gröna flaggan pryder vår gård! Flaggan symboliserar att förskolan jobbar medvetet med hållbar utveckling och mijlöfrågor. Vi arbetar bland annat med gården, odlingar och vår kompost. Vi går också med barnen till miljöstationen för att lämna skräp till återvinning.


Lilla Snigeln

.

Vi försöker komma iväg till badhuset med alla barn minst en gång per termin, ett väldigt uppskattat inslag i verksamheten. Vi går en pedagog med endast två barn för maximal säkerhet i badhuset.

De yngsta barnen som sover middag här på snigeln sover utomhus i vagnar. Barnen ligger på vintern varmt och ombonat nerpackade i dunsovsäckar. Att sova utomhus ger friskare barn som får en mer sammanhängande sovtid.

Med våra äldsta barn har vi "femårsgrupp" efter lunchen. Då gör vi olika spännande saker så som experiment med våra NTA-lådor, undersöker saker med luppar, syr, målar skapar i olika material, mäter och jämför m.m. Vi har bland annat jobbat med temat Normer och värden som handlar mycket om hur vi ska vara mot varandra. Temat språk som innehöll Teater, Rim och ramsor från Bornholmsboken.

Vila i vagnar

Senast ändrad: 2019-04-24

Scrolla upp