SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Elev/vårdnadshavare

Vårdnadshavares ansvar

Du som förälder ansvarar för att ditt barn kommer till skolan och deltar i undervisningen. Elever i förskoleklass och grundskolan har skolplikt.

Du ansvarar för att bidra till ditt barns lärande och utveckling och att dit barn följer skolans ordningsregler.

Om det uppstår problem eller frågor som rör ditt barn och som skolan behöver känna till ska du kontakta skolan så snart som möjligt.

Som förälder har du också ett ansvar att visa respekt och tillit för skolans personal och eftersträva en god relation.

 

Så går samarbetet till

Information till vårdnadshavare

Information om ditt barns schema, arbetsuppgifter och kunskapsutveckling samt aktuella händelser och förändringar för du via skolans lärarplattform Infomentor.

Inloggningsuppgifter till www.infomentor.se får ni av skolans administratör 0223-44273.

 

Föräldrar och föräldramöten

Via föräldraråd och föräldramöten är forum för delaktighet och dialog. På föräldraråd kan du framföra dina synpunkter i olika frågor, dock inte enskilda ärenden alla klasser utser föräldrarådsrepresentanter.

På föräldramötena får du kunskap om aktuella frågor, arbetsuppgifter, teman och projekt som ditt barn arbetar med. Syftet är också att visa hur du som förälder kan bidra till ditt barns lärande och utveckling, samt att föra ett samtal kring skolan uppdrag och mål.

 

Utvecklingssamtal

Du blir kallad till utvecklingssamtal en gång per termin eller en gång per år om ditt barn går i förskoleklass. Syftet är att informera om ditt barns lärande och utveckling och komma överens om vilka mål ditt barn ska ha framöver. På utvecklingssamtalet får du och läraren också möjlighet att diskutera hur ni tillsammans kan stödja ditt barn att ha målen.

Senast ändrad: 2020-04-20

Scrolla upp