Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Aktuellt på Vitmåla

Vitmåla är en avdelning för barn som är 5-år, avdelningen tillhör Förskolan Humlan men är placerad i egna lokaler på Norbergsvägen 22. Vitmåla har ett läge nära till parker, bibliotek och skogen.

Om Vitmåla

Språk/TAKK

Vi använder en metod som heter ”Före Bornholmnsmodellen”, då vi lär oss nya ramsor, sånger och läser en bok.
Varannan vecka är det en ny ramsa, sång och så vidare.
Ett annat material som vi använder oss av är Språkpåsar som är framarbetade av logopeder. Vi använder även TAKK-tecken som stöd för att förstärka språket.

Motorik

En gång i veckan går vi på utflykt till skogen, aktivitetsplanen eller annan plats.
Det är viktigt att aktivera kroppen för att må bra och det är även språkutvecklande då fortskning visar på att fysisk aktivitet gynnar de sensmotoriska funktionerna samt hjärnan. Finmotorik övas genom pärlplattor, pyssel, sy, skriva och rita.

IT

Vi introducerar IT genom att använda oss av lärplattor, microägg och Blur-Bots då barnen också programmera.

NTA

Naturvetenskap och teknik för alla får barnen möta genom våra NTA-lådor: vatten, Luft och Ljus. Vi utforskar tekniken genom olika experiment.

Matematik

Övas genom daglig verksamhet och planerad undervisning då vi sorterar, pratar om antal, storlek och hur många vi är under dagen. Vi går igenom datum och månad.

Grön Flagg

Vårt tema detta läsår är Livsstil och Hälsa, vi planerar undervisning med grovmotoriska lekar, bra matvanor och baciller.

Planeringsdag

Vitmåla har Planeringsdag den 7/1.

Covid-19

Det finns information i hallen och vi följer Folkhälsomyndighetens rekomendationer. Information finns också på Fagersta kommuns hemsida. Barn som är och har varit sjuka ska hållas hemma i två extra dagar, 48 timmar, innan de får komma tillbaka till förskolan. Vårdnadshavare som uppvisar symptom eller är sjuka ringer till avdelningen 0223-443 51 för att bestämma lämning och hämtning av friska barn.

Kontakt

0223-443 51