SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

För dig som är politiker i Fagersta

På den här sidan samlas information som kan komma till användning för dig som är politiker i Fagersta.

Kommunallagen

Politisk organisation

Information om Fagersta kommuns nämnder och kommunalförbund finner du under rubriken Politisk organisation. Här kan du ta del av nämndernas reglementen och kommunfullmäktiges arbetsordning.

Policyer och bestämmelser

Under rubriken Styrdokument finner du aktuella styrdokument för Fagersta. Här finns bland annat kommunens målbild och värdegrund. För att ta del av Fagersta kommuns årsredovisning och budget kan du gå in på sidan Ekonomi och statistik.

Möten, handlingar och protokoll

Kallelser och protokoll från möten med kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och nämnder finner du under rubriken Möten, handlingar och protokoll. Kallelser publiceras i regel en vecka innan sammanträdet och protokollet en vecka efter. Aktuella sammanträdesdagar finner du i ett dokument nedan.

Ersättning för uppdrag

När du har blivit vald till ett uppdrag är du berättigad till ersättning för bland annat sammanträden i samband med detta. Mer information om vilka bestämmelser som gäller kring din ersättning finner du i dokumentet Ersättning till förtroendevalda nedan.

När du ansöker om ersättning i samband med att du utfört ett uppdrag finns det två blanketter att välja mellan, du finner båda här nedan.

  • Reseräkning fyller du i när du är berättigad till traktamente, det vill säga när du utför ditt uppdrag utanför Fagersta kommun och har merkostnader för kost och logi.
  • Arvodesblanketten innehåller färre valmöjligheter och används lämpligen då du enbart ansöker om arvode, förlorad arbetsförtjänst och kilometerersättning. Men reseräkningen kan givetvis användas även vid sådana tillfällen.

Om du ansöker om förlorad arbetsförtjänst måste vi ha ett intyg från din arbetsgivare, se blankett Intyg om förlorad arbetsförtjänst nedan. Ansökan om ersättning skickas via post eller e-post till kommun- eller nämndkansliet.

Digitalt formulär för ersättning

Du kan också använda Fagersta kommuns e-tjänst för att rapportera när du deltagit på ett sammanträde eller utfört annat uppdrag i din roll som förtroendevald.

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter till tjänstemän och förtroendevalda i Fagersta kommun finner du under rubriken Kontakt ovan. Hör av dig till kommunkansliet om det är någon uppgift du saknar.


bildtext

Kommunstyrelsen och nämnderna sammanträder i kommunhuset på Norbersgvägen 19.

Senast ändrad: 2020-08-19

Scrolla upp