SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Fakta om Fagersta

Utsikt över Fagersta från Luftbevakningstornet!

Fagersta är en helt skuldfri kommun som kan erbjuda ett prisvärt boende. Fagersta har en spännande historia med synliga spår av bland annat flera medeltida järnframställningsplatser. Här finns även världens äldsta bevarade oljeraffinaderi; Oljeön, samt världsarvet Engelsbergs Bruk.

Geografiskt läge

Fagersta ligger i norra Västmanland, mitt på den 60:e breddgraden, vilket faktiskt är unikt, då Fagersta är den enda ort i Sverige som delas av en breddgrad! Läs mer om detta under fliken till vänster. Det geografiska läget är i övrigt mycket bra med närhet till såväl orörd natur som till ett stort befolkningsområde, som Mälardalen.

Kommunikationer

Genom kommunen går riksväg 66 och riksväg 68. Tågtrafiken är väl utbyggd – en resa mellan Fagersta och Västerås eller Örebro tar ungefär en timme. Till Stockholm tar det drygt två timmar med tåg eller bil.

Vatten

Vårt kommunala vatten har i Fagersta hårdheten 4.0 dH och i Ängelsberg 5.0 dH.

Näringsliv

Fagersta var tidigare ett utpräglat brukssamhälle och är fortfarande en betydande industristad med ett rikt näringsliv, delvis uppbyggt kring företag som har sitt ursprung i det gamla bruket. Flera av de större företagen hör till de världsledande inom respektive branscher: hårdmetall, bergborrverktyg, trävaror samt rostfria produkter. Dessutom finns i kommunen en växande mångfald av mellanstora och mindre företag.

Senast ändrad: 2020-05-12

Scrolla upp