SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Logotyp & devis

Fagersta kommuns logotyp består av kommunvapnet kombinerat med texten Fagersta kommun.

När logotypen togs fram, var kommunvapnet självskrivet som en del av den färdiga, nya logotypen. Symbolerna i vapnet (liljan från bruket, järnmärket, vågorna från Stömsholms kanal samt det bevingade hjulet som symboliserar järnvägen) minner oss om de arbeten som fanns på orten, samt historiska prestationer.

Kontrasten mellan det historiska kommunvapnet och texten i namnet Fagersta, skrivet med små bokstäver (gemener), ger en modern och mjukare snits. Textens dynamiska, framåtsträvande linje är tänkt att ge en signal om att vi är öppna för livstid och lekfullhet, vilket vi tycker är signifikant för kommunen som organisation och fullt möjligt att kombinera med de ramar och regelverk som omger vår verksamhet.

Professionalism och värdighet visar vi i vårt dagliga arbete och i bemötandet av kommuninvånare, medarbetare och besökare. Logotypen däremot, ska ge inspiration och visa vår vision med öppenhet och samarbete som ledord.

Klicka på vår logga ovan för att få den i högupplöst format, färdig att använda.


Devisen och ormbäret

Fagersta har också en devis – Här får du livstid – samt ett stiliserat ormbär. Devisen och ormbäret används var för sig eller tillsammans som en del i den grafiska profilen.

Bakgrund:
I Fagersta har vi ett lugnare tempo, naturen in på knuten och det mesta finns på nära håll. Detta gör livet enklare, ger dig tid att leva – du får livstid!

Järnet som framställdes här i våra trakter på 1600-talet stämplades med bilden av en lilja som symbol. Ursprunget till den liljan sägs vara ormbärsörten, paris quadrifolia, som växer rikligt här i våra trakter. Symbolen lever nu vidare i den modernare stiliserade varianten av ormbär som finns i fyra färger.

Klicka på vår devis ovan för att få den i högupplöst format, färdig att använda.

Senast ändrad: 2016-02-25

Scrolla upp