SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Bild på bildskärm, surfplatta och mobiltelefon

Cineasterna

Fagersta bibliotek erbjuder filmtjänsten Cineasterna. Där kan du titta på strömmande film helt gratis.
Det finns mer än 2 500 filmer titta på.

Låna film
Du loggar in med ditt lånekortsnummer och pin-kod på Cineasterna.

Låneregler
Du kan låna 2 filmer per vecka. Filmen är tillgänglig i 48 timmar efter att du har genomfört ditt lån. Under lånetiden kan du titta på filmen flera gånger.

Användarkonto
Det är inte ett krav att skapa ett användarkonto på Cineasterna, men det underlättar för dig då du slipper att ange ditt lånekortsnummer/personnummer och pinkod vid varje lånetillfälle.

Så här skapar du ett användarkonto för filmtjänsten Cineasterna:

Välj en film som du vill låna, fyll i ditt lånekortsnummer/personnummer och din pinkod. Därefter får du en fråga om du vill skapa en profil, fyll i uppgifterna och klicka på spara. Nu är du inloggad på Cineasterna och behöver inte ange ditt lånekortsnummer/personnummer vid varje lånetillfälle.

Din webbläsare kommer att spara informationen under en tid och du kommer inte att behöva logga in vid varje tillfälle. Men om du inte använder tjänsten under en period och återvänder, då loggar du in genom att klicka på "Logga in" och ange ditt användarnamn och lösenord som du angav vid registreringen. Det går inte att logga in med ditt lånekortsnummer och pinkod när du klickar på "Logga in".

Om du har ett användarkonto kan du favoritmarkera filmer genom att klicka på hjärtsymbolen som visas vid filmen. Dina favoritmarkerade filmer hittar du under "Din profil". Under "Din profil" visas dina tidigare lånade filmer (kräver att du har skapat en profil tidigare). Filmer som är aktiva lån, dvs inom 48 timmar, markeras med en guldram runt filmomslaget.

Webbläsare
Du använder dig av en vanlig webbläsare. Cineasterna är en responsiv webb­tjänst. Ingen app, plugins, flashspelare eller speciella webbläsare krävs. För bästa upp­levelse så rekommenderar vi webbläsaren Google Chrome.

Systemet kommer ihåg var du slutade att titta. Uppspelningen av filmen startar där du slutade senast förutsatt att du använder dig av samma enhet och webb­läsare som du använde dig av när du började att titta på filmen.

iPhone och iPad
Cineasterna fungerar på iPhone och iPad. Använd webb­läsaren Safari eller annan valfri webb­läsare.

Chromecast
För att spela upp din film på en Chromecast krävs att du använder dig av webb­läsaren Google Chrome. Klicka på Cast-knappen som visas efter att du har valt en film och loggat in med ditt lånekortsnummer och pinkod. Chromecast fungerar för när­varande endast på Android-enheter och datorer med webbläsaren Google Chrome.

Cineasterna på Apple TV
Börja med att ansluta till samma Wi-FI-nätverk på din iOS-enhet och den enhet som du vill spela upp till via AirPlay. På iOS-enheten sveper du uppåt från skärmens neder­kant så att du öppnar Kontrollcenter. I Kontroll­center sveper du horisontellt så att du hittar skärmen Spelas nu. Ta fram listan över tillgängliga AirPlay-enheter på din iPad och välj den enhet som du vill spela upp till via AirPlay. På din iPhone eller iPod touch trycker du sedan på AirPlay-symbolen för att hitta listan med tillgängliga AirPlay-enheter, och väljer enheten som du vill spela upp till via AirPlay.

Om undertexten inte visas vid uppspelning kan du göra följande: Tryck på symbolen för undertext, välj "Av" och välj därefter önskad text (tex Svenska). Tryck på "Klar" och fortsätt din uppspelning av filmen.

Senast ändrad: 2019-07-24

Scrolla upp