SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Bild på e-böcker

E-böcker

E-böcker är böcker som du kan läsa på din dator, surfplatta eller smartphone. Det finns också e-ljudböcker som du lyssnar på. Vi har en stor mängd e-böcker och e-ljudböcker som du kan låna. Allt du behöver är ett bibliotekskort.

Du kan låna 2 e-böcker eller e-ljudböcker per vecka och lånetiden är 28 dagar. När lånetiden är slut lämnas boken tillbaka automatiskt. Du behöver alltså inte komma ihåg att lämna tillbaka böckerna och det blir inte heller några förseningsavgifter.

Låna e-böcker och e-ljudböcker i appen Biblio eller e-boksportalen Elib

Att låna e-böcker och e-ljudböcker fungerar lite olika beroende på vilken sorts enhet du vill läsa eller lyssna på. I din surfplatta eller smartphone är det enklast att använda appen Biblio som du laddar ner gratis från Google Play eller App Store. Biblioappen går att använda på upp till fem enheter.

Vill du läsa e-böcker på din dator behöver du ladda ner ett läsarprogram, till exempel Adobe Digital Editions, och skapa ett Adobe-ID. Vill du lyssna på e-ljudböcker i din dator måste din webbläsare stödja Adobe Flash. Du lånar sedan böckerna på bibliotekets e-boksportal Elib.

Biblioappen i Google Play
Biblioappen i App Store
Adobe Digital Editions
Skapa ett Adobe-ID
Elib, bibliotekets e-boksportal

Läs och lyssna på e-böcker och e-ljudböcker på din surfplatta eller smartphone med appen Biblio

Ladda ner appen Biblio i Google Play eller App Store. Den är gratis
Sök upp Bibliotek i Västmanland i rullistan och logga in med ditt bibliotekskort eller personnummer och pinkod.
Sök eller välj en bok från kategorierna.
När du hittat en bok du vill läsa trycker du på knappen Låna och sedan på knappen Läs eller Spela.
I iPhone/iPad finns inte knappen spela. Gå till Mina lån för att starta uppspelningen.

Ladda ner ljudboken för att lyssna offline

För att göra böcker tillgängliga offline, gå till Mina lån och klicka i Gör tillgänglig offline.

När boken är nedladdad går den lyssna på utan att vara uppkopplad mot internet. Tänk på att det behöver finnas tillräckligt med utrymme tillgängligt på enheten, annars kan det gå trögt. Detta gäller speciellt för stora, det vill säga långa, e-ljudböcker som kräver mycket plats.

Du kan låna böckerna i Elib och lyssna i Biblio

Du kan även låna e-böcker och e-ljudböcker i e-boksportalen Elib och sedan läsa eller lyssna i Biblio. Efter att du lånat boken i Elib syns den i Biblio under Mina lån.

Läs e-böcker på din dator

För att kunna läsa e-böcker på din dator behöver du först ladda ner ett läsarprogram, till exempel Adobe Digital Editions. Det är gratis.
Skapa ett Adobe-ID. Det behöver du för att auktorisera din enhet.
Logga in på e-boksportalen Elib med ditt lånekort och pinkod. Sök upp den bok du vill låna och klicka på Låna, boken läggs nu till i listan över dina lånade böcker. Klicka på Ladda ner
Du ska nu få en fråga om du vill öppna eller spara filen URLlink.acsm, som är bokens nedladdningslänk. Välj Öppna med och se till att det står ”Adobe Digital Editions” i menyn bredvid.

Senast ändrad: 2020-05-18

Scrolla upp