SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Dataskyddsförordningen – GDPR

Fagersta bibliotek ingår i Bibliotek i Västmanland

Folkbiblioteken i Västmanland delar på en och samma biblioteksdatabas där dina personuppgifter finns registrerade. Databasen heter Koha.

När du har ett bibliotekskort har du ett låneavtal med Bibliotek i Västmanland

Biblioteket behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningens (GDPR) regler. Biblioteket kommer inte att använda dina uppgifter till mer än vad som krävs för att du ska kunna låna böcker, boka dator, använda våra digitala tjänster samt andra ärenden på biblioteket eller via vår webbplats. Personuppgifter är namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress.

Lån är sekretessbelagda enligt lagen

Det betyder att vi som jobbar på biblioteket inte sprider vad du har lånat. Det sparas inte heller någon lånehistorik i systemet. Det finns några undantag som gäller för vissa specialtjänster. Mer information om detta får du av personalen.

Du har alltid rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig och att avsluta avtalet

För att avsluta avtalet ska du inte ha lån eller skulder registrerade på ditt lånekort.
Vänd dig till ditt närmaste bibliotek.

Övrig information

Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är Dataskyddsförordningens art. 6.1, led B. Dina uppgifter kommer att sparas under den tid du är aktiv låntagare. De personuppgifter vi behandlar om dig kan, om eventuell skuld uppstår, komma att delas med kommunens ekonomiförvaltning eller det av kommunen anlitade inkassoföretag. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med en tredje part, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag. Däremot kommer vi aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU.

Mer information hittar du här

Senast ändrad: 2019-09-10

Scrolla upp