SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Trivselregler

Fagerstahallen har tagit fram trivselregler som du ska förhålla dig till, läs gärna igenom dem innan ditt besök:

Bada på eget ansvar

Personal finns i närheten men bassängen kan vara obevakad så vi ser gärna till att alla hjälps åt och håller uppsikt – kontakta alltid personalen vid tillbud! Tänk på att vara rädd om dig själv och andra så att inga olyckor sker. Alla som inte är simkunniga måste alltid ha med sig en simkunnig vuxen i omedelbar närhet i vattnet.

Att bada med barn

Det är viktigt att du som målsman är medveten om att det finns risker med att besöka ett bad. Vi vill därför försäkra oss om att du hela tiden har uppsikt på ditt/dina barn och följer våra trivselregler. Barn ska ha målsman eller annan vuxen (18 år) i omedelbar närhet i vattnet.
Max tre barn under 10 år per vuxen medföljande tillåts.

Åldersgränser

Simhall

Är du 10 år och simkunnig (simma 200 meter med korrekta ben-/armtag) är du välkommen utan målsmans sällskap. Icke simkunniga ska ha målsman eller annan vuxen (18 år) i omedelbar närhet. En armslängds avstånd är en bra tumregel!

Gym

Av säkerhetsskäl så måste du ha fyllt 15 år för att få tillträde till vår gymlokal. Inga barn under 15 år får följa med in på gymmet.

Under 18 år och saknar legitimation? 
Krav på att en medföljande målsman intygar barnets ålder vid köp av gymkort.

Sporthall

Vid användning av våra sporthallar så ska det alltid finnas en ansvarig vuxen med på plats. (minst 18 år)

Skogräns

Vänligen respektera vår skogräns. Endast skor för inomhusbruk är tillåtna i simhallen, dusch, gym- och träningslokaler.

Hygien

Duscha alltid före bad

Duscha och tvätta hela kroppen innan du sätter på dig rena badkläder. Är man ren innan badet så fastnar inte kloret på kroppen.

Endast badkläder

Efter duschen ska du byta om till rena badkläder (bikini, baddräkt, burkini eller badbyxa).
Vi tillåter endast riktiga badkläder, oftast gjorda av polyester/lycra.
Det är förbjudet att bada i underkläder och andra plagg av bomull.

Babybadbyxa obligatoriskt

Efter ca 30 minuter badande så brukar barn under 3 år bli väldigt slöa och har lätt för att bajsa på sig. Se därför till att ditt barn alltid använder babybadbyxa som håller tätt. Finns att köpa i receptionen.

Vid bastubad

När du nyttjar vår bastuanläggning så ska du alltid duscha innan och sitta på handduk utan badkläder.

Träningskläder i gym

På gymmet har man rena inomhusskor och träningskläder.

Allmänt

Entréavgift betalas av alla

Alla som vill följa med in i anläggningen måste betala entréavgift och detta gäller oavsett om du ska bada, gymma eller endast ska titta på.

Åska och oväder under sommaren

Vid åska får bassängerna inte användas. Personalen håller löpande koll på väderläget och avgör när bassängerna får användas igen. Vi gör inga återköp på grund av åskoväder så det är upp till gästen själv att ha koll på vädertläget och göra en bedömning innan ert besök.

Klädskåp

Klädskåpen i omklädningsrummen låser du med ett hänglås. (finns att köpa i receptionen)
Du tar eget ansvar för dina tillhörigheter under besöket. Vi har även mindre kodskåp som kan användas till värdesaker utan extra kostnad. Finns inne i gymmet och simhallen.

Fotoförbud

Generellt får inga mobiltelefoner eller kameror användas för bildupptagning i anläggningen. Kontakta personal om du vill du ta en bild på ditt eget barn, barnbarn eller sällskap.

Tryggt och säkert

För din och övriga besökares säkerhet måste du följa skriftliga säkerhetsregler och personalens muntliga instruktioner. Personalen har rätt att avvisa er från anläggningen om ni anses utgöra en säkerhetsrisk.

Flythjälpmedel ingen garanti

Armkuddar och andra flythjälpmedel får inte ses som ersättning till en vuxens tillsyn.

Glasartiklar är förbjudna

Alla former av glasartiklar, exempelvis dricksglas, flaskor och cyklop med glas är förbjudna i anläggningen. (undantag för glasögon)

Rökning, alkohol och droger ej tillåtet

Anläggningen är rök-, alkohol- och drogfri. Gäller även vid utomhusbadet!

Passagesystem

Årskort, halvårskort, månadskort, sommarkort och företagskort är personliga. Dessa får endast användas av personen vars namn och bild är på kortet. Att låna ut kortet till obehöriga är strikt förbjudet och kan resultera i att ditt kort blir spärrat och att du blir nekad framtida besök.

Ditt passagekort ska användas vid både in- och utpassage även om handikappgrinden är öppen.

Kvinnlig och manlig personal

Fagerstahallen har både kvinnlig och manlig personal och vår uppgift är att se till att vi har en säker och trivsam anläggning. Vi ansvarar bland annat för löpande underhållsstädning i dusch och omklädningsrum och vill informera om att det kan förekomma manlig personal i damernas omklädningsrum och kvinnlig personal i herrarnas omklädningsrum.

Överträdelser

Om trivselreglerna inte följs så har personalen rätt att avvisa er från platsen. Vid grövre regelbrott eller vid upprepande regelbrott så har vi även rätt att spärra eventuella passagekort samt neka er framtida besök. Vid vägran att lämna platsen på begäran från personal så kan polis komma att tillkallas.


Du kan alltid vända dig till oss i personalen om du har några frågor.
Varmt välkomna till Fagerstahallen!

Senast ändrad: 2019-05-29

Scrolla upp