SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Eskiln


Sjön Eskiln ligger naturskönt vid utfarten från Fagersta mot Ludvika. Runt sjön finns ett motionsspår som är 2,5 kilometer långt. Vintertid spåras det för klassisk längdåkning. Sommartid är spåret mycket populärt för promenader och löpning.

Elljuset är tänt vid Eskiln alla kvällar från mörkrets inbrott till klockan 21.30

Sjön Eskiln är också en attraktion för alla som är intresserade av vattensport. Här ligger Fagersta Cable Park, landets första "full size park" och parken vänder sig till såväl professionella wakeboardåkare som fritidsåkare i alla åldrar. Fagersta vattenskidgymnasium brukar träna på sjön och även Fagersta vattenskidklubb har sitt säte där.
Via dem kan man boka tid och utrustning för vanliga vattenskidor med båt.

Eskilns bad och camping erbjuder bad i sjön Eskiln samt stora gräsytor bredvid som passar bra för lek eller avkoppling. Bredvid stranden finns en tempererad vattenrutschbana.

Campingen har förutom husvagnsplatser också campingstugor och fullt utrustade lägenheter.
I samma byggnad som receptionen finns restaurang och pub med uteservering.

Här kan man även spela bangolf eller beachvolley.

Hälsospåret är ett enkelt verktyg för att testa och hålla koll på konditionen. Det är en smart och enkel hjälp till självhjälp, bättre än det gamla vanliga testet med motionscykel, som dessutom kräver hjälp av andra.

Att promenera är ett billigt och bra sätt att röra sig på och skaderisken är minimal. Det optimala för en otränad person är rask gång där man även rör armarna, gärna med hjälp av stavar.


Styrkespåret är ett komplement till Hälsospåret för att du ska kunna variera din träning. Vid varje station runt Eskiln finns möjlighet till styrketräning samt instruktioner och bilder som visar hur du kan använda dig av det material som finns.

Senast ändrad: 2019-06-11

Scrolla upp