Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Förskola på utflykt i skogen

Våra unga jobb

Vi erbjuder unga jobb i våra kommunala verksamheter samt i ideella föreningar.

Det finns en stor variation av arbetsuppgifter som ger bra erfarenheter för dig som är ung på arbetsmarknaden. Unga jobb finns i hela Fagerstaområdet och du kan bli erbjuden ett arbete i Fagersta med omnejd.

Individ och familjeomsorgen

Här jobbar ni tillsammans kreativt med att exempelvis göra intervjumall för intervju av möjliga kontaktpersoner och kontaktfamiljer till barn och unga, utifrån vilka frågor som är viktiga ur ungdomars perspektiv. Tillsammans med personal från verksamheten genomföra intervjuer för kontaktpersonsuppdrag och skriva kontaktpersonsutredningar. Utforma informationsmaterial till barn och unga om socialtjänstens insatser/verksamheter. Se över IFOs besöksrum/lokaler, föreslå och fixa förbättringar för att de ska passa ungdomar.

ANT-ambassadör (Alkohol, Narkotika, Tobak)

Här får du jobba med att motverka att unga använder alkohol, narkotika och tobak. I arbetet ingår att du får en grundutbildning inom frågorna, du är med och arrangerar en aktivitet och du har även chans att få fortsatt jobb inom kommunen men dessa frågor. Endast vecka 32-33.

Junior marknadsförare Framtidens Företagare

Jobbet innebär att planera, skapa och sprida målgruppsanpassat marknadsföringsmaterial till unga. Du har fasta arbetsuppgifter men även möjlighet att skapa egna som passar verksamheten. Arbetet kommer att ske digitalt om restriktionerna kräver det. Endast vecka 26-27.

Fritidshem

Arbete i elevgrupp på fritidshem

Förskolan

Leka med barnen, spela spel, bygga pussel, hjälpa till med påklädning. Vara både utomhus och inomhus. Arbetsuppgifter kan också vara miljövård till exempel städning, tvätt av leksaker hyllor och hygiengenomgångar med mera.

Aktivitetsledare Summercamp fotboll

Som aktivitetsledare ska du inspirera och motivera barnen till lek och rörelse, som gärna är kopplat till fotboll. Du kommer att planera och arrangera aktiviteterna för barnen, som du sedan leder och stöttar deltagarna i. Som ledare ansvarar du även för att dagligen registrera närvaro på deltagarna och dela ut mellanmål.

För att arbeta som aktivitetsledare behöver du innan sommarjobbet genomföra en ledarutbildning som arrangeras av Västmanlands Idrottsförbund/SISU. Vi ser det som meriterande om du har en föreningsanknytning, god idrottsvana och ledarskapserfarenhet.

Kolloledare dans

Vill ni jobba med barn och göra många spännande aktiviteter undersommaren? Är du aktiv, gillar dans och sporter då är du den rätta! Som kolloledare ska du tycka om att arbeta med barn. tycka om att göra aktiviteter, tycka om sporteroch tycka om att vara aktiv.

Har du förkunskaper inom dans så är det en merit då vi dansar varje dag på kollot.

Fagersta ryttarklubb

Allmänna vaktmästeriuppgifter samt en del arbete i närheten och möjligen även med hästar om intresset för djuren finns.

Brinellskolans vaktmästeri

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att bära möbler, städa ur elevskåp och utföra enklare underhåll.

Servicejobb på Båtklubben med fokus turistvärdskap och trädgårdsskötsel

På båtklubben så jobbar du med ett brett uppdrag utomhus. Du kommer både att arbeta med att ta emot och ge information till husbilsturister kring placering av husbilar, besöksmål och aktiviteter men även diverse trädgårdsskötsel.

Vaktmästare på Onsjövallen, Fagersta Södra

Detta jobb är för sdig som tycker om att arbeta utomhus, och som gillar fysiskt arbete.. Det kan bland annat vara målningsarbete, städning av omklädnings- och sanitetsutrymmen, hjälpa Södras vaktmästare i samband med iordningställande av anläggningen inför matcher, gräsklippning ned handgräsklippare (under förutsättning att det inte kräver speciell utbildning), viss ogräsrensning för att hålla anläggningen i representativt skick samt övriga enklare uppgifter anvisade av Södras vaktmästare.

Risbroskolans vaktmästeri

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att bära möbler, städa ur elevskåp och utföra enklare underhåll.

Alltjänst

Allmänna vaktmästeriuppgifter, utesysslor, Fritidsbanken, biltvätt, verkstad och camping.