Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Serviceboende Stolpvreten

Stolpvreten är ett servicehus vilket innebär att de boende har en egen lägenhet och bor självständigt med stöd från hemtjänstens medarbetare som finns på plats dagtid. Under natten finns nattpatrullen för planerade besök och kommer om man larmar.

Boende för äldre där man bor i en komplett lägenhet med kök, sovrum och vardagsrum samt trygghetslarm vid behov. Möjlighet finns för parboende.

Man ansöker om plats på serviceboende. Biståndshandläggare prövar och utreder behovet av en plats.

Stolpvreten

Stolpvreten har totalt 48 lägenheter. Det finns tillgång till tvättstuga och TV via fiber. På Stolpvreten finns det möjlighet för parboende.

Stolpvreten är byggt som en hästsko och i mitten finns en innergård med sittmöjligheter i en berså samt utemöbler. På bottenvåningen ligger en lunchrestaurang där våra boende äter och gemensamhetslokaler där boende samlas för att umgås. Det anordnas även olika aktiviteter och trivselkvällar för de som vill delta.

Stolpvreten är bemannat dygnet runt. Sjuksköterska är i tjänst dygnet runt. Fysio- och arbetsterapeut är i tjänst måndag till fredag.

Personalen arbetar utifrån varje persons individuella hjälpbehov och boendet har hemtjänstpersonal i huset samt nattpatrull nattetid.

Måltider

I avgiften för måltider ingår frukost, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika.

På Stolpvreten finns vår uppskattade restaurang som varje dag serverar lunch. Maten lagas av kommunens centralkök som serverar husmanskost. I resturangen serveras fika varje dag och det finns möjlighet att beställa fikabröd, bakelser och smörgåsar.

Behöver man stöd med handling och matlagning kan man ansöka om stöd hos kommunen via biståndshandläggare.

Aktiviteter

Frivilligcentralen, som är en del av Fagersta kommun, ansvarar för aktiviteter på Stolpvreten. Två till tre gånger i veckan arrangeras olika aktiviteter som gymnastik, bingo och olika typer av underhållning. Svenska kyrkan kommer till boendet och håller gudtjänster och samtalsgrupper.

Vi brukar även ha trivselkvällar. Vid de stora högtiderna har vi julmiddag, nyårssupé och traditionell midsommarmat.

Individens behov i centrum

De boende tilldelas en näransvarig som de boende i första hand kan vända sig till. Den näransvarige ansvarar för att upprätta en genomförandeplan som beskriver hur stödet ska utformas utifrån individens behov.

Kontakt

Anhörigtelefon:
Bergslagsvägen 0223-440 52
Centralvägen 0223-440 42
Nattpatrullen (21.00 - 07.00): 0223-440 97
Stolpvretens restaurang: 0223-445 54

Enhetschef
Telefon: 0223-445 30
jenny.ivarsson@fagersta.se
Biträdande enhetschef
Telefon: 0223-446 21
eija.ziden@fagersta.se

Fagersta kommun växel: 0223-440 00

Adress
Bergslagsvägen 39
73732 Fagersta