Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
  • Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster beslutat om eldningsförbud i hela Västmanlands län från och med den 11 maj klockan 17.00. Förbudet gäller tills vidare. Mer information

Stolpvreten

Från och med den 1 november 2022 är Stolpvreten ett boende för Fagerstabor som är 65 år och äldre. Inget biståndsbeslut om särskilt boende behövs för att kunna flytta in som hyresgäst på Stolpvreten. Lägenhet hyrs av Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK.

Stolpvreten

Fagerstabor som är 65 år och äldre kan hyra lägenhet på Stolpvreten av Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK.

Stolpvretens nuvarande hyresgäster får bo kvar i sina lägenheter och de hyr precis som tidigare av Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK. Inget nytt hyreskontrakt behövs. Om hyresgäst har behov av stöd i boendet så kommer denne, precis som idag, få detta av våra medarbetare inom hemtjänst och hemsjukvård.

Stolpvreten är byggt som en hästsko och i mitten finns en innergård med sittmöjligheter i en berså samt utemöbler. På bottenvåningen ligger en lunchrestaurang som varje dag serverar husmanskost. Maten lagas av kommunens centralkök. I restaurangen serveras fika och det finns möjlighet att beställa fikabröd, bakelser och smörgåsar. Stolpvreten har gemensamhetslokaler där boende samlas för att umgås. Det anordnas även olika aktiviteter och trivselkvällar för de som vill delta.

Stolpvreten har totalt 48 lägenheter. Det finns tillgång till tvättstuga och TV via fiber.

Stolpvreten är bemannat dygnet runt. Sjuksköterska är i tjänst dygnet runt. Fysio- och arbetsterapeut är i tjänst måndag till fredag. Boendet har hemtjänstpersonal i huset samt nattpersonal under nattetid. Personalen arbetar utifrån de personer med insats individuella hjälpbehov.

Aktiviteter

Frivilligcentralen, som är en del av Fagersta kommun, ansvarar för aktiviteter på Stolpvreten. Två till tre gånger i veckan arrangeras olika aktiviteter som gymnastik, bingo och olika typer av underhållning. Svenska kyrkan kommer till boendet och håller gudtjänster och samtalsgrupper.

Vi brukar även ha trivselkvällar. Vid de stora högtiderna har vi julmiddag, nyårssupé och traditionell midsommarmat.

Individens behov i centrum

De boende med insats tilldelas en näransvarig som de boende i första hand kan vända sig till. Den näransvarige ansvarar för att upprätta en genomförandeplan som beskriver hur stödet ska utformas utifrån individens behov.

Kontakt

Anhörigtelefon
Bergslagsvägen: 0223-440 52
Centralvägen: 0223-440 42
Nattpatrullen (21.00-7.00): 0223-440 97
Stolpvretens restaurang: 0223-445 54

Adress

Bergslagsvägen 39
73732 Fagersta

Fagersta kommun växel helgfri måndag-fredag 7.30-12.00, 13.00-16.00
Telefon: 0223-440 00