SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Kontakten

Meningsfull sysselsättning för dig med demenssjukdom
Dagverksamheten Kontakten ligger på Solliden och vänder sig till personer med utredd demenssjukdom som fortfarande bor hemma. Syftet är att ge våra besökare en social och meningsfull dag. En plats på Kontakten fungerar även som avlastnig till anhöriga som tar hand om anhöriga i hemmet.

För att få plats behöver du ansöka om ett biståndsbeslut.

Anpassade aktiviteter och lokaler
Alla aktiviteter är anpassade efter personer med demenssjukdom. Våra lokaler är anpassade för att göra det enkelt för våra besökare att hitta. Vi har ett funktionsbevarande förhållningssätt vilket innebär att vi ger stöd och stimulans för att våra besökare ska behålla viktiga funktioner.

Vår värdegrund
Våra medarbetare arbetar utifrån värdegrunden STAR för att värna om att du ska ha en bra vardag. Du ska alltid kunna förvänta dig ett gott bemötande. Värdegrunden STAR sammanfattas i fyra ord:
- Samarbete
- Trygghet
- Ansvar
- Respekt

Kostnader
71 kronor per dag, fika och lunch ingår

Öppettider
Buss hämtar cirka klockan 9.30 och hemfärd sker cirka klockan 15.00

Antal platser
Sex platser per dag

Målgrupp
Personer över 65 år med diagnostiserad demenssjukdom som bor hemma och har biståndsbeslut

Aktiviteter
Dagen börjar med att vi fikar tillsammans. Vi anpassar våra ativiteter efter våra besökares förutsättningar och vad de känner för att göra. Det kan till exempel vara att pyssla, läsa tidningen, titta på gamla bilder, sång och musik, spela spel eller ta en promenad i de fina omgivningarna. Dagen avslutas med eftermiddagsfika innan bussen hämtar våra besökare för hemfärd.
Vi har flera grupper och ser till att personer som befinner sig i samma stadium i demenssjukdomen ses tillsammans då det är lättare att anpassa aktiviteterna efter deras olika förutsättningar.

Senast ändrad: 2020-06-05

Scrolla upp