SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Korttidsplats

Korttidsplatser för äldre erbjuds efter biståndsbeslut och innebär stöd samt omvårdnad under en kortare period, tillfälligt eller återkommande.

Att vistas en tid på en av våra kortidsenheter kan vara ett alternativ för dig som:
- behöver återhämta dig efter en sjukhusvistelse
- behöver utvärderas om du kan fortsätta bo hemma med stöd av hjälpmedel och hemtjänst
- väntar på en plats på ett permanent vårdboende
- behöver växelvård, då växlar du mellan att bo hemma och på en korttidsavdelning. Växelvård kan även vara aktuellt när en anhörig vårdar någon hemma och i perioder behöver avlösning.

I en situation då en anhörig som vårdar en person hemma blir sjuk kan vi även erbjuda det vi kallar för trygghetsplatser.

Det finns två korttidsenheter i Fagersta:
- Visiten, finns på Malmen
- Bryggan, finns på Solliden

Vår värdegrund
Våra medarbetare jobbar utifrån värdegrunden STAR för att värna om att du ska ha en bra vardag. Du ska alltid kunna förvänta dig ett gott bemötande. Värdegrunden STAR sammanfattas i fyra ord:
- Samarbete
- Trygghet
- Ansvar
- Respekt

Organisation

Fagersta kommun

Boendet
Lägenheterna på våra korttids- och växelvårdsenheter är möblerade och man tar endast med sig sina personliga ägodelar. Det finns toalett och trinett med kylskåp i rummen. I vissa fall kan man få dela med en annan boende.

Aktiviteter
Vi utgår från önskemål om vad våra boende vill göra. Ofta handlar det om spontana enklare vardagssysslor och att umgås. Ibland så spelar vi spel, läser tidningen, bakar eller tittar på bilder. Vi strävar efter att alla boende ska känna sig delaktig.

Mat & Dryck
Vi är måna om att duka trevligt och äter tillsammans på avdelningarna, om man vill kan man äta i sin lägenhet. Helgerna uppmärksammar vi genom att duka lite extra fint. Våra medarbetare sitter med under måltiderna som stöd men även för att skapa en trevlig och social stämning.

Frukost, mellanmål och fika gör vi själva i ordning i köken. Lunch och middag kommer från Fagersta kommuns centralkök som lagar husmanskost och är anpassad efter äldres behov. Vid högtider serveras traditionell mat som förknippas med högtiden.

Var lagas maten?
Fagersta kommuns centralkök

Vård & Omsorg

Genomförandeplan
Vi upprättar en genomförandeplan som bygger på ditt biståndsbeslut. Den beskriver hur ditt stöd ska utformas utifrån dina behov.

Sjuksköterska
Sjuksköterska är i tjänst dygnet runt och kan bokas via våra medarbetare.

Rehabilitering
Fysio- och arbetsterapeut är i tjänst måndag till fredag och kan bokas via våra medarbetare.

Personal
På våra korttids- och växelvårdenheter jobbar undersköterskor som finns tillgängliga dygnet runt. Vi har som mål att alla ska ha genomfört utbildningarna Demens ABC, Demens ABC plus.

Språk
Svenska, Engelska, Finska

Kontakt

Organisation

Fagersta kommun

Telefonnummer
Visiten (Malmen): 0223-441 35
Bryggan (Solliden): 0223 444 82

Kontaktperson
Enhetschef: Maria Granström, 0223-448 58, maria.granstrom@fagersta.se
Biträdande enhetschef: Carina Gäfvert, 0223-443 31, carina.gafvert@fagersta.se

Vill du bo här?
Är du i behov av en korttidplats eller växelvård ska du kontakta en biståndshandläggare på kommunen och ansöka om en plats. Telefonnummer till Fagersta kommuns växel är: 0223-440 00

Senast ändrad: 2020-10-06

Scrolla upp