SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Föräldrautbildning i Fagersta

Vill du utveckla ditt föräldraskap? Är det saker i ditt föräldraskap som du vill förbättra? Fagersta kommun erbjuder nu kostnadsfritt föräldrautbildningen Connect till vårdnadshavare i Fagersta.

Vad är Connect?

Connect är ett föräldrastödsprogram som vänder sig till vårdnadshavare med barn i åldern 8-18 år. Det är en utbildning som hjälper dig som vårdnadshavare att förstå ditt barn utveckling och hantera barnens beteenden.

Hur går det till?

Vårdnadshavare träffas i små grupper med två utbildade gruppledare 1,5 timme per vecka i nio veckor.
Vid varje möte får du som vårdnadshavare information om barns och ungdomars utveckling. Du får se rollspel och delta i övningar som hjälper dig att hitta nya sätt att bemöta och hantera dina barns beteenden.

Varje barn och vårdnadshavare är olika. Därför undviker Connect att lära ut det rätta sättet att vara vårdnadshavare på utan vill istället visa att det finns alternativ som både stöttar dig i din relation till ditt barn, samtidigt som du kan sätta gränser och förstå att förändring är en del av barnets utveckling.

Du som vårdnadshavare uppmuntras att fundera över nya sätt att förstå ditt barn och dess beteende, nya sätt att förstå dig själv och ditt sätt att reagera som vårdnadshavare samt nya möjligheter i föräldrarollen. Connect är ingen terapigrupp, utan du bestämmer själva hur mycket du vill dela med dig av dina erfarenheter och tankar.

Denna utbildning kommer att erbjudas vårdnadshavare i Fagersta återkommande med första start den 4 november.

Connect utbildningsomgång 1

Startdatum: 4 november
Tid: 18.30-20.00
Plats: Folkets hus B-sal, vi ansvarar för Coronasäkert genomförande
Anmälan och eventuella frågor: annika.hedberg.roth@fagersta.se eller via telefon 0223-440 64

Handledare sökes

Vi söker flera handledare som kan hålla i Connect föräldrautbildning, meriterande är om man är flerspråkig inom följande språk svenska i kombination med arabiska, somaliska och tigrinja.
Om du är intresserade av att vara handledare så hör av dig till:
annika.hedberg.roth@fagersta.se eller på telefonnummer 0223-440 64.

Varmt välkommen!

Senast ändrad: 2020-10-27

Scrolla upp