Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Föräldrautbildning

Fagersta kommun erbjuder föräldrautbildning för vårdnadshavare i kommunen. Utbildningarna startar löpande och mer information finns nedan.

Vill du utveckla ditt föräldraskap? Är det saker i ditt föräldraskap som du vill förbättra? Fagersta kommun erbjuder nu kostnadsfritt föräldrautbildningen Connect till vårdnadshavare i Fagersta.

Vad är Connect?

Connect är ett föräldrastödsprogram som vänder sig till vårdnadshavare med barn i åldern 8-18 år. Det är en utbildning som hjälper dig som vårdnadshavare att förstå ditt barn utveckling och hantera barnens beteenden.

Hur går det till?

Vårdnadshavare träffas i små grupper med två utbildade gruppledare 1,5 timme per vecka i nio veckor.
Vid varje möte får du som vårdnadshavare information om barns och ungdomars utveckling. Du får se rollspel och delta i övningar som hjälper dig att hitta nya sätt att bemöta och hantera dina barns beteenden.

Varje barn och vårdnadshavare är olika. Därför undviker Connect att lära ut det rätta sättet att vara vårdnadshavare på utan vill istället visa att det finns alternativ som både stöttar dig i din relation till ditt barn, samtidigt som du kan sätta gränser och förstå att förändring är en del av barnets utveckling.

Du som vårdnadshavare uppmuntras att fundera över nya sätt att förstå ditt barn och dess beteende, nya sätt att förstå dig själv och ditt sätt att reagera som vårdnadshavare samt nya möjligheter i föräldrarollen. Connect är ingen terapigrupp, utan du bestämmer själva hur mycket du vill dela med dig av dina erfarenheter och tankar.

Denna utbildning kommer att erbjudas vårdnadshavare återkommande i Fagersta.

Intresseanmälan Connect

Anmälan till föräldrautbildningen görs via länken nedan. Just nu är länken stängd då inga föräldrautbildningar kan genomföras på grund av Covid-19.

Anmälan föräldrautbildning

Handledare sökes

Vi söker flera handledare som kan hålla i Connect föräldrautbildning, meriterande är om man är flerspråkig inom följande språk svenska i kombination med arabiska, somaliska och tigrinja.
Om du är intresserade av att vara handledare så hör av dig till:
annika.hedberg.roth@fagersta.se eller på telefonnummer 0223-440 64.

Varmt välkommen!

Sidansvarig: Lena Bylund

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test