Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Sean Banan kommer till Fagersta!

2022-04-28

Fagersta kommun arbetar aktivt för att motverka utanförskap och mobbning och verka för ett inkluderande samhälle. Det sker på olika sätt, till exempel genom aktiviteter och mötesplatser, utbildningar med mera.

Sean Banan

På fredag kommer Sean Banan till Fagersta för att prata om mobbning och utanförskap, något hans hjärta klappar särskilt mycket för då han själv blev retad som liten.

– Jag var liten och blev mobbad en hel del och kände mig utanför. Det var ingen lätt uppväxt och en av tryggheterna som jag fann var ju dansen. Det var där genom jag sökte bekräftelse och uppskattning och uppmärksamhet, säger Sean Banan.

Han gav sig själv ett löfte:

– När jag blev vuxen skulle jag se till att ingen annan blir mobbad. Och nu har jag mer och mer aktivt börjat jobba kring detta ämne. På alla mina konserter står jag och pratar om mobbing och utanförskap, men även om integration och föräldraskap. Man måste också prata vettiga saker och inte bara prutta och peta i näsan, som många tror att Sean Banan-konserterna handlar om.

På fredag den 22 april kommer alla i årskurs 4 att få möta Sean Banan under dagen och på kvällen genomförs en spelning för unga i åldern 13-25 år som en del i Din idé - kommunens medborgardialog för unga.

Sean Banan pratar gärna med media efter sin andra spelning som börjar klockan 12.30 i Folkets hus.

Varmt välkomna!