Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Covid-19 för dig som anhörig

Här hittar du infomation till dig som anhörig till kunder i våra verksamheter.

Ändrade besöksrekommendationer inom äldreomsorgen!

Då smittspridningen minskar och vaccinationsgraden ökar i Västmanland och även i Fagersta förändras besöksrekommendationerna inom äldreomsorgen.

- Äntligen sommar och stunder att träffas. Vi vädjar dock att du som besökare läser och följer våra besöksrekommendationer. Var rädda om varandra och njut av sommaren, hälsar Ingrid Holmgren, socialchef.

Med anledning av fortsatt försiktighet för både boende och personal så vädjar vi till besökare att:

  • Komma max två personer per besök
  • I första hand besöka sin anhörig/närstående utomhus
  • I andra hand besöka sin anhörig/närstående i dennes lägenhet

Tänk på att ha god handhygien innan besöket. Håll avstånd till andra boende och personal samt använd munskydd eller visir under hela besöket. Handsprit, munskydd och visir finns tillgängligt innanför entrédörrarna.

Vi ber att du som besökare inte uppehåller dig i våra gemensamhetsutrymmen mer än till och från lägenhet/rum eller uteplats.

För att undvika smittspridning är det viktigt att du inte besöker våra boenden om du känner dig det minsta sjuk eller om du har träffat en covid-19 smittad person de senaste 14 dagarna. Får du som besökare besked om att covid-19 smitta kan ha funnits med vid besöket ber vi dig att kontakta avdelningen direkt.

Vård- och omsorgsavdelningen fortsätter att följa basala hygienrutiner och använda skyddsutrustning. Även flera tidigare covid-19 rutiner gäller fortfarande.

Besök på Malmen, Solliden, Nybo, korttidsenhet avdelning Bryggan och Visiten

Om du vill göra ett besök vänligen kontakta personalen via telefon på den avdelning som du ska besöka. Är det många besökare i verksamheten så vädjar vi till dig att komma vid en senare tidpunkt och vi önskar att besök sker mellan klockan 13.00-17.00. Vid besöket möter personal upp dig i entrén.

Besök på Stolpvreten

Besökare på Stolpvreten behöver ej kontakta personal inför besöket.

Vid konstaterad covid-19 smitta

Om det skulle bli en konstaterad smitta i verksamheten stänger vi tillfälligt för besök under tiden som smittspårning pågår. Detta för att förhindra smittspridning.

- Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla fantastiska medarbetare för ett bra mycket jobb och önska alla en fin sommar, hälsar Niclas Bergström, socialnämndens ordförande.

Tillsammans minskar vi smittspridningen!

Sidansvarig: Lena Bylund

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test