SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

nyhet

Årets karriärevent

I tisdags genomfördes årets Karriärevent. Karriärevent ger elever på Norra Västmanlands Utbildningsförbund (NVU) och elever från årskurs 9 (Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg) möjlighet att nätverka med det lokala näringslivet samt våra kommuner. 673 stycken deltagare kom och 24 stycken utställare var på plats. Det var full aktivitet på mässan då många av företagen hade anordnat tävlingar och aktiviteter som eleverna kunde testa på. Nytt för i år var en scen med föreläsningar och intervjuer vilket skapade mer dialog. En utvärdering har skickats ut till utställarna och hittills har responsen varit positiv och vi har även fått konkreta förslag på hur vi kan bli ännu bättre till nästa år.

Kommunchef Karolina Berglund pratar med Evelina Molnar i Fagersta kommuns monter.

En av dom som besökte Karriärevent var kommunchef Karolina Berglund. - Det var roligt att se alla ungdomar som var engagerade i samtal med utställarna, säger Karolina.

I Fagersta kommuns monter hade vi en tävling: ”Hjälp oss att bli en attraktiv arbetsgivare”. Hela 71 stycken elever deltog i tävlingen. På frågan om: Vet du vilka olika yrken som finns inom kommunalverksamhet? svarade 73 procent Ja och på frågan Skulle du kunna tänka dig att arbeta inom kommunalverksamhet i framtiden? svarade hela 79 procent Ja. När vi frågade eleverna vad som skulle få dem att vilja jobba hos oss, fick vi bladn annat svaret ”Att jag vet vad det handlar om”. Detta gav oss insikter kring hur vi kan jobba framåt med att attrahera ungdomar.

Vi är väldigt nöjda med dagen och har sett detta som ett utmärkt tillfälle att skapa mötesplatser och dialoger mellan företagen i Norra Västmanland och våra skolungdomar. Här nedanför kommer en bildkavalkad från evenemanget.

Caroline Wickholm, HR-konsult
Isabella Carlsson, Näringslivsutvecklare

Norra Västmanlands Utbildningsförbund (NVU) var på plats med flera montrar, här visar Naturvetenskapliga programmet upp sig.

Vår monter.

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund hade en rolig tävling i sin monter.

Hos Region Västmanland kunde man bland annat kolla sitt blodtryck och provköra en rullstol.

Region Västmanlands monter.

Hos Vård- och omsorgscollege på Norra Västmanlands Utbildningsförbund (NVU) kunde man få sitt blodsocker kollat.

Kommunchef Karolina Berglund pratar med kommunpolis Petronella Hjertqvist.

I en annan av Norra Västmanlands Utbildninsförbunds montrat fanns Teknikcollege representerat.

Karriärevent hade ett nytt inslag i år, en Inspirationssoffa. Här hälsar arrangörerna Isabella Carlsson och Caroline Wickholm eleverna välkomna.

Julia Rosqvist ledde Inspirationssoffan.

Julia Rosqvist med gäster i Inspirationssoffan.

Scrolla upp