SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

nyhet

Clary Pettersson och Leif Westberg är Årets Fagerstabor!

För åttonde året i rad har Stiftelsen Gösta Olsson delat ut utmärkelsen “Årets Fagerstabo” i samband med nationaldagsfirandet på Västanfors hembygdsgård.

2019 års Fagerstabor är Clary Pettersson och Leif ”Wesslan” Westberg

Clary Pettersson
Det behövs en eldsjäl som ”jobbar på” för att få en verksamhet att blomstra. En eldsjäl som i cirka 30 år har jobbat ideellt för att sätta Fagersta på kartan. En eldsjäl som bland annat kan sammanfattas med orden arbetsgrupper, medlemsblad, plantor, blomsterodlingar, rödmålade stugor, skolmuseet, gammaldags skoldag, midsommar, gammaldags jul, tunnbröd, Västanforskaka, kycklingar och höns. Ja listan kan göras lång…

Årets Fagerstabo är en av eldsjälarna för platsen där vi befinner oss idag. Det är nog ingen Fagerstabo, varken ung eller gammal, eller andra besökare som har missat platsen med de rödmålade stugorna, hembakta bullar, prunkande rabatter och hönsen som pickar där borta.

Årets Fagerstabo är Clary Pettersson, för sitt mångåriga engagemang i Fagersta-Västanfors hembygdsförening.

Leif ”Wesslan” Westberg
När man vågar prova sin idé, att förstå att ”alla är olika” och ”olika är bra”. Att ta vara på alla personers individuella förmåga och se att det faktiskt leder till glädje, tacksamhet och fullt engagemang från början till slut, för alla som är med och känslan av att man faktiskt är en i laget.

Solen skiner idag och jag vet att solen skiner varje gång det här laget är på fotbollsplan, att alla alltid gör sitt bästa och mottot är ”dom som har roligast vinner”.

Årets Fagerstabo ger alla möjligheten att ha roligt, uppleva glädje samt tacksamhet och till det behövs en engagerad ledare. En ledare som låter ”alla vara olika”. En ledare som skapar förutsättningar för alla att utöva sin idrott. En ledare som håller ihop laget där alla är stjärnor.

Årets Fagerstabo är Leif ”Wesslan” Westberg, för sitt omfattande engagemang för Fagersta Flyers, fotbollslaget för barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsnedsättningar.

Förutom äran får de båda pristagarna 35 000 kronor vardera.
Stort grattis!

För mer information, kontakta jurymedlem Petra Ludvigson;
petra.ludvigson@fagersta.se, 0223-441 71.

Scrolla upp