SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

nyhet

Från fruktpåsar i plast till fruktpåsar i papper!

Björkbackens förskola bedriver ett medvetet arbete kring Hållbar Utveckling med fokus på temat plast, och har kommit på den fantastiska idéen att byta ut plastfruktpåsarna på affären till papperspåsar för att minska användningen av plast.

De framförde sitt förslag om att lägga fram papperskompostpåsar till Coop, som tillsammans med Vafab Miljö nappade på deras idé. Så under en månad, med början idag torsdagen den 14 mars klockan 9.00 så kommer du som kund kunna välja att handla din frukt i papperspåsar istållet för plast. Vilket fantastiskt initiativ!

Tillsammans med barnen från förskolan Björkbacken, deras pedagoger och representanter från Coop var vi på plats vid premären, och kommunalråd Marino Wallsten passade på att handla frukt till förskolebarnen, i en papperspåse!

Butikschef My Hemming tackar barnen för deras fina initiativ. I bakgrunden syns energi- och klimatstrateg Lisa Ekberg och kommunchef Karolina Berglund.

Barnen inspekterar papperspåsarna och kollar så att de ligger så att alla kan nå dom, även de i rullstol eller de som är mindre som barn.

Coop bjöd på ekologisk frukt!

Många ville äta av frukten.

Som tack för det fantastiska initiativet fick barnen varsin återanvändbar påse med minimorötter i.

Barnen blev så glada för presenten!

Till förskolan Björkbacken fick de även flera påser med fröer, som de kan sätta nu till våren. Väldigt uppskattat, tyckte Ulrica Andersson. pedagog på förskolan.

Barnens brev och den egendesignade fruktpåsen.

Avslutningsvis så testade kommunalråd Marino Wallsten papperspåsarna genom att köpa frukt till barnen. Det blev både apelson, citron och broccoli!

Dags att gå till kassan!

Klart och betalt, testa gärna papperspåsen du också!

Scrolla upp