SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Åtta sommarjobbare med blå t-shirt med texten "Jag har sommarjobb".

Våra sommarjobbare på kommunikation! Alla sommarjobbare får en blå t-shirt med texten: ”Jag har sommarjobb”.

Rekordmånga sommarjobb för unga i Fagersta!

I år erbjuder vi nästan dubbelt så många unga sommarjobb jämfört med tidigare år. Under rådande coronapandemi finns en befarad ökning av psykisk ohälsa bland unga, så att ordna sysselsättning för så många ungdomar som möjligt har varit en prioriterad fråga. Tack vare samverkan med föreningslivet och stöd från regeringen har vi lyckats!

- Det känns riktigt bra att kommunen kan erbjuda unga människor ett sommarjobb, i synnerhet under denna sommar, där i princip alla som sökt och vill ha ett arbete också får det, säger Marino Wallsten, kommunalråd.

I slutet av april meddelade regeringen en fördelning om 180 miljoner till kommunerna att lägga på utökade sommarjobb till unga. Detta medförde ett intensivt arbete hos oss för att skapa fler platser och rekrytera unga som ville ha sommarjobb. Över 150 unga meddelade intresse att sommarjobba och genom samverkan inom kommunen men även med föreningslivet har ett brett utbud av jobb kunnat erbjudas. Exempelvis: tillverkning av skyddsutrustning, vaktmästeri, målning, underhållsarbete, dans-, basket- och fotbollsledare, samt placering vid sportcaféet, Abborrtjärn, Onsjövallen, Eskiln, Fritidsbanken och Ridklubben.

Inom Fagersta kommun erbjuds vanligtvis sommarjobb till högstadieelever och elever som går i årskurs ett eller två på gymnasiet. Med årets utökade satsning har sommarjobb även erbjudits till unga som slutat åk 9 och upp till 20 år. Detta har resulterat i nästan 100 extra sommarjobbsplatser. Alla som sökt sommarjobb så länge ansökan låg uppe som inte redan har ett jobb, bor i Fagersta och har rätt ålder har erbjudits jobb.

Scrolla upp