SÖK PÅ SIDAN

Kontakta fagersta kommun

Postadress:
Fagersta kommun
737 80 Fagersta

Telefon:

0223-440 00

Fax:

0223-171 01

Öppettider:

7.30-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 80 ­Fagersta

Vandringsleder

Vandra längs Bruksleden

Bruksleden

Bruksleden är en vandringsled som sträcker sig från Västerås i söder till Malingsbo i nordväst och Avesta i nordost. Kartor kan hämtas på deras hemsida, se länk nedan.

Totalt finns det cirka 50 mil markerade vandringsstigar i Mälarbygdens och Bergslagens vackra och omväxlande natur. Leden är lagd så att man ska kunna få en uppfattning om människors kultur och liv under de tusentals år människan bebott dessa trakter.

I Fagersta passerar Bruksleden bland annat Högbyn, Fagerstas högsta punkt, 241 meter över havet och Trummelsberg, som är en gammal bruksplats med rester av kolhus och rostugn.
På Landsberget
når man näst högsta punkten i Fagersta, 217 meter över havet. Vid klart väder kan du se långt ut över bygden.

Besök www.bruksleden.se för mer information om alla de olika etapperna.

Promenadstigar i Ängelsberg

Cirka 15 kilometer från Fagersta centrum ligger Ängelsberg. Vid sekelskiftet var Engelsberg, som det då stavades, en populär semesterort. Man kom hit för att vila ut i den rogivande naturen och samhället är fortfarande väl värt ett besök.

Den som vill njuta av de vackra omgivningarna, kan följa någon av de slingrande promenadstigar som finns här.

Skyltade stigar går från de vackra villorna, förbi Sågholmen med en förre detta fiskodling, genom Engelsbergs bruk och över Snytenån till gamla landsvägen mot Stabäcks bergsmansby.

Foldern "Vandring runt Engelsbergs bruk", utgiven av Ekomuseum Bergslagen, hjälper dig att hitta till de olika sevärdheterna. I foldern hittar du även korta beskrivningar av platserna du kommer till och deras historia.


Senast ändrad: 2018-03-20

Scrolla upp