Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Fagerstahallens byggnad beklädd med tegel och en stor skylt med texten Fagerstahallen, Aqua, pool och motion.

Sommarbadet 2021

På torsdag den 20 maj slår vi äntligen upp portarna till utomhusbadet! Vi hoppas på en varm sommar med många härliga gäster. Varmt välkomna!

Om utomhusbadet

Vid utomhusbadet finns en 50-metersbassäng, undervisningsbassäng, hopptorn och en mindre plaskbassäng. Inom området har man även tillgång till större gräsytor och för en mindre kostnad kan man hyra solstolar och parasoll.

Vattentemperatur

Utomhusbassängerna är tempererade och håller cirka 27-28 grader.

Hoppbassängen vid utomhusbadet

Smittsäkra åtgärder i och med covid-19

Ett begränsat antal besökare får vistas samtidigt på utomhusbadet, vi har även ett begränsat antal besökare i omklädningsrummen och avståndsmarkeringar vid de platser där köbildning kan komma att uppstå. I och med rådande pandemi och för att bidra till en minskad risk för köbildning uppmanar vi er att byta om och duscha hemma.

Mer information om restriktioner och covid-19

Entré och kassa i Sportcaféet

Bord och stolar inne i sportcaféet

Under sommaren flyttas receptionen till Sportcaféet. Där kan du bland annat betala för inträde, köpa badkläder, simglasögon, armpuffar och lättare förtäring.

Begränsad caféverksamhet

Caféet har öppet i begränsad skala. Från början på juni kan vi erbjuda lättare förtäring som fika, smörgåsar, kaffe och läsk. I år kan vi tyvärr inte erbjuda varmrätter, sallad eller kulglass.

Kort- och Swishbetalning

När du besöker oss ser vi gärna att du betalar med kort eller Swish.

Taxor och avgifter 2021Sommarkort för barn

Öppettider

Utomhusbadet håller öppet under perioden 20 maj - 29 augusti 2021. Inomhusbadet och bastun kommer att hållas stängda.

Öppettider sommaren 2021

Bada på eget ansvar

Personal finns i närheten men bassängen kan vara obevakad så vi ser gärna att alla hjälps åt och håller uppsikt – kontakta alltid personalen vid tillbud!

Tänk på att vara rädd om dig själv och andra så att inga olyckor sker. Kan du inte simma så måste du ha med dig en vuxen i vattnet.

Att bada med barn

Det är viktigt att du som målsman är medveten om att det finns risker med att besöka ett bad. Vi vill därför försäkra oss om att du hela tiden har uppsyn på medföljande barn och följer våra trivselregler. Barn som inte kan simma ska ha målsman eller annan vuxen (fyllda 18 år) i omedelbar närhet i vattnet.

Vänligen läs igenom våra trivselregler innan du besöker oss!

Trivselregler

Fri entré för barn 6-15 år vecka 26, 29 & 31

Stora bassängen utomhus, uppdelad av simlinor

Under tre veckor i sommar bjuder vi alla barn och ungdomar i åldrarna 6-15 år på fri entré till utebadet! Detta gäller på samtliga dagar under veckorna 26, 29 samt 31.

Ingen förbokning

Det är inte möjligt att förboka biljetter och vid hög belastning kan vi behöva stänga insläppet. Först på tur gäller!

Varmt välkomna!

Sommarsimskola 2021

Barn i en bassäng som övar med simplattor

Äntligen är det dags för vår sommarsimskola där all undervisning sker i våra utomhusbassänger. Under sommaren 2021 kan vi erbjuda simskola vid tre perioder. En simskolekurs pågår i 2 veckor och barnet deltar då varje vardag, antingen på förmiddagar eller eftermiddagar. En anmälan skickas in per barn och period men ni får självklart anmäla barnet till flera perioder.

Anmälan för alla perioder öppnar på måndag den 17 maj. Anmäl ditt barn via vår e-tjänst.

  • Simskola #1: 14 juni till 24 juni - vecka 24 till 25
  • Simskola #2: 5 juli till 16 juli - vecka 27 till 28
  • Simskola #3: 16 augusti till 27 augusti - vecka 33 till 34

Simskoletider

Vid anmälan väljer ni att anmäla er till förmiddagar eller eftermiddagar. Under förmiddagar är det simskola mellan kl. 10.00-12.00 och på eftermiddagar kl. 16.00-17.30. Exakt vilken tid som gäller för ert barn beror på vilken grupp man tilldelas till. Varje lektion är 30 minuter.

Kostnad

Kostnaden per period är 595kr per barn. Kom ihåg att er anmälan är bindande!

Färre elever per grupp på grund av covid-19

För att motverka smittspridning kommer vi att begränsa antalet elever i varje grupp. Vi ser gärna att barnet kommer hit med max en vuxen och att syskon stannar kvar hemma.

Anmälan till sommarsimskola 2021

Sommarkort för barn 3-17 år

Barn hoppandes i hoppbassängen

Bada hur mycket du vill under hela sommaren! För endast 400kr kan du köpa ett sommarkort på badet som gäller för hela sommarperioden.*

OBS! För att du ska få besöka oss utan en vuxen ska du ha fyllt 10 år och kunna simma 50 meter samt hoppa från kanten vid djupa delen av bassängen.

*Sommarkortet är giltigt från och med 20 maj till och med 29 augusti 2021.

Träningspass i badet

Restriktioner och covid-19

Stort utropstecken med gul bakgrund

Fagerstahallen följer Folkhälsomyndighetens krav och rekommendationer och vi uppmanar alla att ta eget ansvar för att bidra till en smittsäker miljö. Tänk speciellt på att hålla avstånd till andra besökare och att stanna hemma vid minsta symtom!

På Folkhalsomyndigheten.se och Krisinformation.se kan du läsa mer om riktlinjer och rekommendationer som gäller nationellt och regionalt.

FolkhälsomyndighetenKrisinformation

Utomhusbadet

Utomhusbadet har stora gräsytor och hela området inklusive bassänger har en totalyta på cirka 10 000 kvm. Det finns därmed mycket goda möjligheter för dig som besökare att hålla avstånd till andra som till exempel nyttjar gräsytorna.

Under varma dagar med hög belastning kan vi behöva stoppa insläppet för nya gäster. När och om detta händer publiceras informationen i våra sociala kanaler. Följ oss gärna där!

Fagerstahallens FacebookFagerstahallens Instagram

Duscha före bad men gärna hemma!

Det är viktigt att du alltid duschar före bad men med anledning av pandemin rekommenderar vi att du byter om och duschar hemma strax innan du besöker oss. Vi har även utomhusduschar som med fördel kan användas.

Begränsat antal i omklädningsrum och duschutrymmen - 11 juni och tillsvidare

Fagerstahallen följer Folkhälsomyndighetens beräkningsregel för maxantal enligt pandemilagen, vilket innebär 1 besökare per 10 kvadratmeter. Våra omklädningsrum rymmer max 6 personer per avdelning och vid duschutrymmet gäller max 2 personer. Detta innebär att det kan bli långa väntetider för kunna få byta om och duscha.

Större begränsningar till och med sommarlovet - 19 maj till 10 juni
När skolverksamheten fortfarande har idrottsundervisning, under perioden 19 maj till 10 juni, innebär det att vi endast kan släppa in max 1 person per avdelning. Duschning kommer endast kunna ske utomhus. Detta gäller på vardagar fram till kl. 17.00.


Varmt välkomna till Fagerstahallen i sommar!