Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Skola-Näringsliv

Text

Samverkan mellan skola och näringsliv är viktigt och pågår löpande i vår kommun. Det finns ett stort behov av kompetens inom olika yrkeskategorier inom såväl offentlig som privat sektor.

Risbroskolan i Fagersta

Risbroskolan, Fagersta

Dagens elever är framtidens medarbetare och entreprenörer. Det är viktigt att de blir inspirerade av näringslivet och de möjligheter som finns i företagande. Längst ner på sidan hittar du information om projekt och samarbeten och också länkar till samarbetspartners.

Bild på loggan: Skola-Näringsliv

Karriärevent

Karriärevent är en näringslivsmässa där företag och representanter från det regionala näringslivet har ett gyllene tillfälle att nätverka med eleverna. Eleverna får insikt i vår regions näringsliv med syfte och motivation att inspirera till yrkesval. Ta chansen att samverka! Karriärevent år 2020 och 2021 är inställt på grund av covid-19.

sex ungdomar som sitter ute vid ett bord med datorer, papper och hörlurar. Två ungdomar sträcker upp sin hand i luften .
Ungdomar på skateboard. Bild på skor och skateboard

Ung Företagssamhet

Ung Företagsamhet, UF, är en viktig del av skolan och undervisningen på Brinellskolan i Fagersta. Gymnasielever får lära sig entreprenörskap genom att driva eget företag som en del i undervisningen.

UF ingår automatiskt inom vissa program men alla elever har möjlighet att genom individuellt val välja till UF.

Group of People with Raised Arms looking at Sunset

Framtidens Företagare

Framtidens Företagare riktar sig till ungdomar i årskurs 8-9 som vill testa att starta ett företag under sommaren.

Du kan driva något eget under sommaren, antingen själv eller med en kompis. Som deltagare i Framtidens Företagare får du en grundutbildning och stöd att komma igång. Läs mer på länkarna här nedanför och kontakta oss gärna om du har frågor eller är nyfiken på hur det fungerar.


Kontakt - Näringsliv och tillväxt

Sidansvarig: Anna-Karin Larsson

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test