Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Hälsoveckan i Fagersta

Vecka 38, med tjuvstart redan söndagen den 18 september då Pep-dagen går av stapeln, bjuder vi in till Hälsovecka! En vecka för alla, fylld med aktiviteter och upplevelser för både kropp och själ.

Kollage med porträttbilder på föreläsarna. Maria Dufva, Mikael Dahlberg, Frida Hansdotter, Järnmannen - Anders Olsson.

Hälsoveckan, innehåller allt från föreläsningar och kulturarrangemang till prova på-aktiviteter och tipspromenader till fysiska aktiviteter samt vår nya hälsotävling Fagerstaklassikern. Det fina med hälsoveckan är att alla ska kunna hitta något som passar dig oavsett intresse. Veckan är öppen för alla att delta i. Aktiviteterna är kostnadsfria och först till kvarn gäller.

Pep-dagen

Söndag 18 september klockan 13.00-16.00, området i och omkring Fagerliden

Generation Pep arbetar för att alla barn och unga i Sverige ska ha viljan och möjligheten att leva ett aktivt och hälsosamt liv. För att sprida rörelseglädje och kunskap om hälsosamma vanor har Generation Pep skapat konceptet Pep Dag. Syftet med dagen är att ge barn och unga möjlighet att hitta sin rörelseglädje i olika former och få kunskap om hälsosamma matvanor. Medverkar gör Fritidsbanken samt flera av kommunens aktiva föreningar.

Föreläsningar

Tisdag 20 september, klockan 12.00, Folkets hus

Mikael Dahlberg

Mikael Dahlberg har jobbat i krogbranschen under 25 år och skrivit boken ”Kalas eller krasch, har du koll”. Med boken försöker Mikael öka kunskapen, insikten och medvetenheten om risker i krogmiljön för ungdomar. Föreläsningen riktar sig mot personal inom skola, socialtjänst, fritidsgårdar med flera.

Onsdag 21 September, klockan 18.30, Folkets hus

Anders Ohlsson "Järnmannen"

Anders "Järnmannen" Olsson är paralympisk guldmedaljör i simmning och tävlar numera också i triathlon och Ironman.

Han blev skadad i mitten av 90-talet och blev då förlamad från midjan och nedåt och hade knappt 50 procents lungkapacitet kvar efter skadan. Han blev sängbunden i fem år och tablettberoende. År 2002 kom vändpunkten och år 2004 samt år 2008 blev Anders världsmästare i handikappsimning.

Anders föreläser med temat ”Det finns ingen gräns” och inspirerar både personal inom arbetslivet, idrottsklubbar och enskilda individer att våga tro på möjligheten att skapa en positiv framtid.

Anders bjuder på en jordnära, lättsam och underhållande föreläsning. I hans omskakande och fängslande berättelse kastas åhörarna mellan hopp och förtvivlan och i en blandning av skrattsalvor och tårar erbjuds eftertanke och framtidshopp.

Alla kan kanske inte bli väldens bästa men alla har möjlighet att tänja på sina gränser!

Frida Hansdotter

Frida Hansdotter är olympisk mästare i alpint från 2018 och boende i Fagersta. Hon har haft en lång och fantastisk karriär bakom sig nu när hon lagt skidorna på hyllan. Frida kommer att berätta om sin karriär samt hur man använder sin tävlingsinstinkt i vardagen och i sitt företagande. Vad är det som gör att man lyckas i sina satsningar?

Vi kommer att få följa Frida från Klackbergsbacken i Norberg till OS i PyeongChang och tillbaka till Fagersta under denna kväll.

Måndag 26 september, klockan 18.00, Folkets hus

Maria Dufva

Maria Dufva är kriminolog och författare som länge jobbat med barn som utsatts för brott och begått brott. Med tiden har hon specialiserat sig på frågor kring barns och ungas liv på nätet och är en flitigt efterfrågad föreläsare om hur vi bör tänka för att skydda våra ungdomar så att de är säkra online och mår bra. Maria ger dig tips och berättelser ur verkliga händelser baserat på erfarenhet, pågående fall och forskning som sammantaget ger riktigt bra material att arbeta med.

Maria har under de senaste åren skrivit fler böcker som fått stor uppmärksamhet. I sina böcker vänder sig Maria Dufva till de unga och förklarar för dem, med hjälp av experter inom de aktuella områdena såsom motion, kost, sömn och psykisk hälsa och hur ”skärmande” kan påverka måendet. Målsättningen med samtliga böcker är att öka kunskapen kring barns fysiska och psykiska hälsa, och ge barn och unga möjlighet att lära sig dessa ämnen för livet. Visionen är att alla barn och ungdomar i Sverige ska leva ett aktivt och hälsosamt liv samt ha ett roligt och säkert liv på nätet utan att riskera att utsättas för brott.

Fagerstaklassikern

Nu lanseras vår nya hälsotävling Fagerstaklassikern!

Du deltar genom att under Hälsoveckan den 18-27 september delta i så många aktiviteter du kan och vill.

När du deltar ska du passa på att scanna den qr-kod och skriva in den kod som sitter vid alla aktiviteter som ingår i Fagerstaklassikern. Då är du med och tävlar om fina priser. Ju fler aktiviteter du deltagit i ju större chans att vinna!

Aktiviteterna är både organiserade sådana, men består även av saker som du kan göra själv, till exempel besöka Landsberget eller gå Xrundan.

Aktiviteter Fagerstaklassikern

Övriga aktiviteter

Du hittar alla aktiviteter i vår evenemangskalender.

Evenemangskalendern

Sidansvarig: Annika Hedberg-Roth

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test