Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Fagerstahallens tegelbyggnad

Träningspass

Här i Fagerstahallen kan vi erbjuda gruppträning som passar alla, oavsett nivå. Våra instruktörer leder pass för både otränade och vältränade.

Float-fit i stora bassängen

Våra träningspass

Vad är float fit?

Tycker du att armhävningar, benböj och plankan är relativt enkla övningar? Tänk dig då att du står på en guppande bräda i en pool och ska göra samma rörelser. Räkna med plask, vingel och en hel del skratt!

Starka ben är en fördel och du måste tycka det är okej att bli blöt, för alla trillar i. Det gäller att hitta sin tyngdpunkt och det är en utmaning. Allt är mycket svårare att göra på brädan än på land, samtidigt som du tränar både balans och bålstyrka. Det är en tuff men skonsam funktionell träning där du stärker musklerna. Genom att du hela tiden balanserar på brädan så tränar du även småmusklerna i knän och fötter.

Hur går det till?

Varje deltagare har en bräda som är speciellt framtagen för ändamålet. På ovansidan är ytan gjord så fötterna ska få ett bra grepp. Inuti är den fylld med luft som ska hålla ett visst tryck. Första utmaningen är att häva sig upp på mattan. Benen är minst sagt darriga när det är dags att försöka ställa sig upp.

Vattengymnastik är träningen för dig som slippa muskelslitage. Din kropp avlastas och du frigör energi till själva rörelsen. Att träna i vatten är minst lika effektivt som på land men mycket skonsammare mot kroppen. Du jobbar aktivt med din kropp och olika redskap med vattnet som motstånd.

Vem kan träna?

Äldre, yngre, överviktiga, motionärer, elitidrottsmän – alla kan träna optimalt i vatten, givetvis utifrån dina egna förutsättningar.

Vattenmotstånd, turbulens och vattentryck gör att du hela tiden måste balansera, stabilisera och jobba med kroppen mot flytkraften.

Vad kan tränas?

Balans, stabilitet, smidighetsträning, styrke- och konditionsträning fungerar utmärkt i vattnet. För att förstärka vattnets egenskaper kan redskap användas för att underlätta eller försvåra övningarna.

Aqua Tabata

Aqua Tabata är en form av vattengymnastik som sker i intervaller. Du jobbar i intervaller med 30 sekunders träning och 10 sekunders vila. Hela din kropp får arbeta och alla övningar kan genomföras utifrån egna förutsättningar.

Cirkelträning är en form av gruppträning där du utför styrke- och konditionsövningar på olika stationer under en viss tidsintervall.

Du tränar flera gånger på de olika stationerna, givetvis med tid för att hämta andan och dricka vatten. Cirkelträning kräver ingen koordinationsförmåga och alla vikter anpassas efter deltagarens egna förutsättningar. Gammal som ung, otränad eller vältränad - alla kan vara med!

Spinning är en effektiv träningsform där du snabbt kan kan öka din kondition. Passet är en form av högintensiv träning som är populärt eftersom det är lätt att utföra och inte kräver några direkta förkunskaper.

När du deltar på spinning hos oss så tränar du i grupp men du bestämmer själv hur hårt du vill pressa dig. När du har varit med på några pass och lärt känna din kropp kommer du successivt kunna öka både motståndet och intensiteten under passen.

Sommaren 2024

Under sommaren erbjuder vi vattengymnastik i utomhusbadet. Drop in gäller så du behöver inte föranmäla dig.

Vecka 22

 • Onsdag klockan 12.00
 • Fredag klockan 11.00

Vecka 23

 • Onsdag klockan 11.00
 • Fredag klockan 12.00

Vecka 24

 • Fredag klockan 11.00

Vecka 25

 • Onsdag klockan 12.00

Vecka 26

 • Onsdag och fredag klockan 12.00

Vecka 27

 • Onsdag och fredag klockan 12.00

Vecka 28 och 30 (uppehåll vecka 29)

 • Onsdag och fredag klockan 10.00

Vecka 31

 • Fredag klockan 10.00

Vecka 32

 • Onsdag och fredag klockan 10.00

Vecka 33

 • Onsdag och fredag klockan 12.00

Vecka 34

 • Onsdag klockan 10.00

Vecka 35

 • Onsdag och fredag klockan 10.00

Varmt välkommen till Fagerstahallen!