Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Elkabel

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet är ett brett program som ger både yrkesexamen och högskolebehörighet!

Efter examen från El- och energiprogrammet har eleverna de kunskaper som behövs för att arbeta som elektriker inom installation eller industri.

En elev som gått El- och energiprogrammet kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom högskola/yrkeshögskola.

Elteknik

Det är elinstallatören som ser till att vi får fram el till våra hem, kontor och industrier samt lagar det som går sönder. Men det är också mycket mer. Efter utbildningen kan du även jobba med larm, säkerhet, kabel-TV-nät, kommunikation för data och tele eller inom indistrin.

Efter skolan arbetar du ett år som lärling och därefter kan ansöka om ett certifikat som utfärdas av branschen - och då är du färdig elektriker.

Installationselektriker

Som installationstekniker installerar du elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier. Vid nybyggnationer har installationselektrikern en central roll. Du kan också jobba med modern och energieffektiv teknik som styrsystem och fastighetsautomation. Att installera datanät och larm är ytterligare områden som hör till elektrikerns många arbetsuppgifter.

Industrielektriker

Som industrielektriker jobbar du med att underhålla, kontrollera och reparera utrustning inom industrin och offentliga byggnader. Du kommer också att utföra installationsarbeten av maskiner och automatiska anläggningar, lika mycket som du monterar till exempel apparatskåp och byter kablar samt strömbrytare. Som industrielektriker arbetar du med både hög- och lågspänning.

Framtid

Med godkända betyg från utbildningen är det idag lätt att få jobb, både inom industrin som industrielektriker och som elinstallatör inom elföretagen. Eftersom en stor del av utbildningen sker ute på företagen i form av APL, arbetsförlagt lärande, lär du dessutom känna tänkbara arbetsgivare redan under din skoltid och du kan visa att det är just dig de ska anställa.

Kontakt

Välkomna till oss på El- och energiprogrammet

Telefonnummer
Simon på 0223-445 56

Text