Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet, UF, är en mycket populär och viktig del av skolan och undervisningen.

Entreprenörskap innebär ett lösningsorienterat förhållåningssätt och förmågan att omforma en idé till handling. Detta lär vi ut genom Ung Företagsamhet (UF).
UF innebär att du som elev får möjlighet att driva ett företag, från idé till utveckling av produkt och vidare till försäljning. Kunskaperna har du nytta av både som egen företagare men också som anställd.

Hos oss ingår UF i den ordinarie programplanen på flera av våra program. Men alla elever på våra nationella program har möjlighet att genom individuellt val välja till UF.

– Brinellskolan är pionjärer i Västmanland när det gäller UF-företagande. Här fick eleverna möjlighet att driva UF-företag långt innan det ens fanns ett regionkontor. Jag drev UF-företag 1996/1997, det förändrade mitt liv och blev starten på en lång karriär som egen företagare, säger Johan Eliases, regionschef UF Västmanland.

- På Brinellskolan tas UF-företagande på allvar och skolan har varit en spjutspets med strålande resultat under flera decennier. Brinellskolan tar ansvar kring entreprenörskap, innovation, framtidstro och tillväxt i Fagersta. Tillsammans gör vi skillnad, på riktigt, fortsätter Johan Eliases.

Ung företagsamhet Västmanland

Sidansvarig: Michael Alvbåge

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test