Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Skräpplockardagarna

Varje vår deltar alla förskolor och skolor i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.

VihållerFagerstarent

Varje vår deltar förskolorna och skolorna i Skräpplockardagarna- Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Anmälan till skräpplockardagarna öppnar den 1 mars.

Varje skola eller förskola får se ut en samordnare som anmäler förskolan/skolan till skräpplockardagarna. De beställer även material gratis av Håll Sverige Rent som ni använder vid ert skräpplock.

Skräpplockardagarna/anmälan

Beställ gratis material

När ni har skräpplockat, sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för brännbart avfall. Om ni får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan ni kontakta er vaktmästare. Skulle ni hitta farligt avfall eller skrymmande avfall som ni inte kan ta med er ber vi er kontakta Verksamhetsansvarig för Alltjänst på telefonnummer 0223-44059.

Förra året blev kommunen topp 10 i högst andel skräpplockande barn, vi var hela 2338 stycken barn som var med och plockade! Stort tack till alla barn och pedagoger som gjorde detta möjligt!
Tyvärr vann vi inte förra året, men nu samlar vi krafter och hoppas att vi vinner i år. Så ta gärna foto och dokumentera vad ni har gjort och sprid gärna via er förskolans/skolans Instagram/Infomentor eller kommunikationssida #Hållbarhetpåschemat. Skicka det även gärna till Lisa Ekberg.

lisa.ekberg@nvk.fagersta.se

Vid frågor om Skräpplockardagarna, kontakta Energi- och klimatstrateg Lisa Ekberg
på telefon 0223-445 27 eller skicka e-post.

lisa.ekberg@nvk.fagersta.se

Sidansvarig: Lena Bylund

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test