Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
  • Bekämpningen av afrikansk svinpest pågår fortfarande i Fagersta. De här restriktionerna gäller i den smittade zonen. Mer information

Skräpplockardagarna

Varje vår deltar alla förskolor och skolor i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.

VihållerFagerstarent

Varje vår deltar förskolorna och skolorna i Skräpplockardagarna- Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Det går bra att boka ett studiebesök

Anmälan till skräpplockardagarna öppnar den 1 mars. Sista dag att anmäla sig är 31 maj 2023.
Det går såklart bra att plocka skräp senare än det också!

Skräpplockardagarna/anmälan

Varje skola eller förskola får se ut en samordnare som anmäler förskolan/skolan till skräpplockardagarna. De beställer även material gratis av Håll Sverige Rent som ni använder vid ert skräpplock.


Nytt för 2023 är att ni inte får något material. Ni får själva använda andra plastpåsar som ni kan ha handlat i eller liknande.

Varför skickas det inte ut påsar i år?

Tidigare år har deltagare i Skräpplockardagarna kunnat beställa materialpaket med plastpåsar, något som har inneburit en stor kostnad för oss på Håll Sverige Rent och som också har ifrågasatts ur ett hållbarhetsperspektiv. Och där håller vi såklart helt och hållet med: den bästa plastpåsen är den som används flera gånger!
Därför kommer inga påsar att skickas ut till förskolor, skolor, föreningar och kommuner i år. Istället uppmanar vi deltagarna att använda påsar som redan finns i exempelvis hemmen eller skolan, och tror att det kan gå att göra till ett bra pedagogiskt inslag och leda till fina samtal med barnen om vikten av återanvändning.

När ni har skräpplockat, sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för brännbart avfall. Om ni får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan ni kontakta er vaktmästare. Skulle ni hitta farligt avfall eller skrymmande avfall som ni inte kan ta med er ber vi er kontakta Verksamhetsansvarig för Alltjänst på telefonnummer 0223-44059.

Ta gärna foto och dokumentera vad ni har gjort och sprid gärna via er förskolans/skolans Instagram/Infomentor eller kommunikationssida.

Vid frågor om Skräpplockardagarna, kontakta Energi- och klimatstrateg Lisa Ekberg
på telefon 0223-445 27 eller skicka e-post.

VafabMiljö erbjuder också material om sortering och skräp, det finns utbildningsmaterial till förskola upp till gymnasiet. Man kan även boka studiebesök på återbruket eller liknande.

Skola och utbildning - Vafabmiljö Kommunalförbund


Sidansvarig: Eva Netterdag

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test