Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Reklamfilm - Made in Fagersta

Vilken är din bild av Fagersta? Var med i reklamfilmstävlingen och vinn fina priser!

Tävlingen

Hjälp oss att marknadsföra Fagersta! Vi tror att ni som bor i denna stad löser det här bättre än någon annan reklambyrå, tv bolag, artist, eller konstnär. Hjälp finns att få, första pris i varje kategori är 5 000 kronor och dessutom kan fler priser tillkomma.

Emil Aminpay hänger över en kamera

Emil hjälper gärna till!

- Jag heter Emil Aminpay och är född och uppvuxen här i Fagersta. Jag har jobbat och pluggat med film i fem år nu, och kom hem i somras från Los Angeles där jag pluggade filmregi. Nu i höst så kommer jag finnas här som hjälp för er som ställer upp på reklamfilmstävlingen, i allt från planeringen till redigeringen. När jag växte upp här i Fagersta så var filmskapande inte särskilt vanligt, så det som lockade mig med det här projektet var att få mer personer intresserade i film, och det här är en bra start för det. Förhoppningsvis så kommer ni bli mer insatta i film efter tävlingens gång. Att “bara” göra en kort reklam kan vara väldigt lärorikt, du lär dig om planering, filmning, redigering och mer, så jag ser fram emot att se er framgång!

Hör gärna av er om ni har några frågor!

emilreklamfilm@gmail.com

Så här går det till

Kom på en idé och skicka in den

Dra ihop ett gäng kompisar, din skolklass, din familj, förening eller skriv ihop en idé själv och anmäl dig till tävlingen i formuläret nedan.

Pitcha idén till Emil

När du anmält dig/er så hör Emil av sig för att höra om ni vill höra mer om er idé och om ni vill ha hjälp med något.

Filma!

Nu är det dags att filma, det finns en del teknik att låna. Mer om detta vet Emil men ett tips om ni vill låna teknik är att ha lite framförhållning.

Redigera!

Nu ska filmen klippas och redigeras ihop. Hört av er till Emil för hjälp och stöd om ni vill.

Feedback!

Visa Emil eran första version/first cut av reklamen för feedback.

Final cut

Nu gör ni klart filmen!

Skicka in filmen

Ni får en länk av Emil och instruktioner för hur ni gör när ni ska skicka in filmen. Tänk på att läsa igenom reglerna så att ni använder rätt format med mera.

Filmfestival!

Nu har vinnarna valts ut och de koras på våran filmfestival i December.

Anmälan


Ditt namn

Är du själv eller är ni flera?

Om du representerar en förening, annan organisation eller verksamhet och det är ni tillsammans som vill tävla

Mailadress och telefonnummer

Berätta lite kort om din idé

Klar?

När du är nöjd med filmen så skickar du in den, senast den 21 november. De kategorier som du kan tävla i är:

  • Bästa reklamfilmen - Utses av en jury och går till den film med bästa utförande, klippning, budskap och kvalitet
  • Folkets röst - lite som Jerringpriset. Här får folket bestämma vilken film de gillar bäst
  • Bästa Fagerstafilmen - utses av juryn och går till den film som slår an lite extra hos juryns hjärtan

Första pris i varje kategori är 5 000 kronor och dessutom kan fler priser tillkomma.

Samtycke

Kom ihåg att lämna samtycke! Alla personer som deltar i filmen behöver lämna in ett samtycke för att filmen ska få visas i Fagersta kommuns kanaler.

Lämna samtycke

Nu drar vi igång en reklamfilmstävling som handlar om att göra reklamfilmer om Fagersta. Det går att delta i olika kategorier och stöd finns att få under resans gång. Dessutom blir det fina priser för de som vinner och reklamfilmerna kommer att användas i kommunens marknadsföring.

Vi välkomnar alla kommunens innevånare, barn, ungdomar, vuxna och pensionärer att delta i och skapa årets mest kreativa kommunala marknadsföringskampanj. Vi vill att du tillsammans med resten av din klass, din förening, dina kompisar, ditt parti, din familj hjälper oss med ett av de viktigaste uppdragen: Hur kan vi berätta om vad som är så unikt och speciellt med vår fantastiska stad.

Du deltar enskilt eller i grupp. Det finns inga regler kring vad som måste vara med i filmen utan det är upp till dig att avgöra.

Engagera de du vill ska hjälpa dig med uppdraget och se till att ni avsätter tid så att ni kan boka utrustning om ni behöver låna.

Gör en kartläggning av vad ni tycker är bra med kommunen och kan ingå i marknadsföringen. Använd dig av något eller alla följande reklamfilmstyper: Film med ljud, bild och text, film med bara text, ljudsatta stillbilder, animerad film med tal och text.

Er film kan ta upp vad som helst av det som utgör vår kommun som du tycker är viktigt, roligt eller på något annat sätt gör Fagersta till en stad att bo i eller flytta till. Det är helt upp till er

Vill ni låna utrustning, hör av er till Emil för att boka de dagar ni behöver för filmning. Först till kvarn…

Ladda upp din film på minst 60 sekunder och maximalt 4 minuter samt en bild som föreställer er som har varit med i projektet och en kort förklarande text som dokumenterar och förklarar ert bidrag.

Almänna regler

1.1 Anmälan görs digitalt via anmälningsformuläret på hemsidan. Filmen ska vara kommunen tillhanda senast kl 24.00 det sista anmälningsdatumet som är angivet i anmälan. När vi mottagit din anmälan får du en bekräftelse till angiven e-postadress.

1.2.
Minst en av filmens upphovspersoner, t.ex. regissör, producent eller annan position som kan motiveras, ska vara bosatt i Fagersta. Alternativt ska filmen vara gjord i Fagersta.

1.3 Filmen ska vara inspelad 2021

1.4
Copyrighten får endast innehas av privatpersoner, ideella föreningar eller grund- och gymnasieskolor. Genom att delta i tävlingen så tillfaller det också Fagersta kommun att använda filmen i delar eller sin helhet i sin egen marknadsföring.

1.5
Bidraget ska huvudsakligen vara gjort utan avlönad personal. Avlönade skådespelare eller specialistkompetenser är okej men är inget som kommunen står för.

1.6 Insända bidraget återsändes ej. De som vill ha sina filmer åter, hämtar dem på kommunkontoret efter kontakt med ________________

1.7
Priser för bästa film i festivalen tillfaller regissören eller motsvarande roll. Hur priset fördelas inom gruppen beslutas av gruppen.

1.8
Ägaren till visningsrätten ger Fagersta kommun rätt att på egen bekostnad framställa en kopia (på valfritt medium) av bidraget, och att för all framtid fritt få visa kopian i samband med festivaler, kursverksamhet och i marknadsföringssyfte

1.11 Fagersta kommun betraktar den som gör anmälan som ansvarig för att tävlingsreglerna och att upphovsrättsbestämmelser följs, både vad gäller musik och bilder.

1.12
Filmen får ej ha längre speltid än 4 minuter.

Tekniska föreskrifter

2.1 Bidragen ska skickas i .mov. eller mp4.-format med en nedladdningsbar länk till XXX@fagersta.se.. Filen får inte överskrida 2 GB och döps till: filmensnamn_förnamn_efternamn_minuter,sekunder.

Sidansvarig: Lena Bylund

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test