Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Lila blommor

Matråd

Närvarande var elevrepresentanter från Risbroskolan och representanter från Kostservice november 2021

  • Eleverna upplever överlag att maten har blivit bättre.

Utbudet i salladsbuffén är bra men önskemål finns dock om lite mer variation på grönsakerna och att man serverar dem separerat och inte gör för mycket grönsaksblandningar. Önskemål om rödlök, broccoli och fruktsallad i salladsbuffén.

Kökspersonalen tar detta till sig och försöker tillgodose elevernas önskemål.

  • Delade åsikter kring att vissa maträtter återkommer oftare på matsedeln, som exempelvis kycklingkorvgryta och köttfärssås. En del upplever att man börjat tröttna på dessa rätter.

Vi försöker se till elevernas önskemål så gott det går när vi har matsedelsplanering. Dessa rätter har varit populära bland eleverna och det fanns tidigare önskemål om att få dem serverade oftare, men vi får ha detta i åtanke när vi gör justeringar i matsedeln framöver.

  • Smaksatt vatten önskas.

Kökspersonalen ordnar detta.

  • Eleverna vill vara med och påverka matsedeln genom att ge förslag på rätter de
    vill ha serverade under en vecka exempelvis, så kallad önskevecka. De har även önskemål om olika temaveckor, som att exempelvis servera maträtter från olika länder.

Detta är en önskan som har dykt upp tidigare och något vi har tagit till oss, så arbete pågår för att få detta genomfört under vårterminen.

  • Positivt när det finns en alternativrätt till den ordinarie rätten, en önskan om att få detta oftare/varje dag så att man har flera alternativ att välja bland.

Vi ser över om det går att ordna, om inte varje dag så oftare. Vi serverar i dagsläget alltid ett vegetariskt alternativ och vi har även en proteinkälla och kolhydrat i salladsbuffén så att man kan komponera ihop sin egna sallad.

  • Har varit jobbigt att äta med engångsbestick under renoveringen av diskrummet.

Renoveringen har tyvärr dragit ut på tiden av olika orsaker men beräknas vara klart nästa vecka (v.49)

  • Förslag om att se över matschemat för eleverna på både Risbroskolan och Brinellskolan och eventuellt förskjuta tiden en halvtimme, då eleverna tycker att det är för tidigt att äta kl.10.30. Köer bildas och det är svårt att hitta sittplatser i matsalen när eleverna inte följer mattiderna utan kommer tidigare/senare.

Tar frågan vidare till rektorer.

  • Det har under höstterminen blivit stökigare i Fagerstahallen och det finns elever som inte äter i matsalen då det känns otryggt.

Har lyft frågan med rektorer då detta inte är acceptabelt. Vi behöver öka närvaron av vuxna på plats och de som äter pedagogisk lunch har ett ansvar att ha koll på sina elever.