Särskilt boende Malmen
Malmen ligger centralt och är en knutpunkt för äldreomsorg då många av Fagerstas pensionärer samlas här för att delta i aktiviteter eller äta lunch i restaurangen. Chansen är därför stor att du träffar någon du känner i de många gemensamma lokalerna på bottenplan.
Särskilt boende är till för personer som inte längre kan bo kvar i det egna hemmet på grund av omfattande vård- och omsorgsinsatser och som är i behov av närhet till personal dygnet runt.
Du ansöker om plats i särskilt boende. Biståndshandläggare prövar och utreder behovet av en plats i särskilt boende i samråd med den enskilde. När behovet är fastställt blir den sökande erbjuden plats i det boende som har ledig plats. Det går inte att ställa sig i kö till ett specifikt boende.
Kontakt
Telefonnummer till avdelningar
Våning 2: 0223-441 32
Våning 3: 0223-441 33
Våning 4: 0223-444 04
Våning 5: 0223-444 03
Enhetschefer
Telefon: 0223-442 20
jenny.andersson@fagersta.se
Telefon: 0223-443 42
camilla.blidberg@fagersta.se
Besöksadress
Myrbovägen 4
737 45 Fagersta
Fagersta kommun växel helgfri måndag-fredag 7.30-12.00, 13.00-16.00
Telefon: 0223-440 00
Malmen
Malmen består av fyra våningsplan och fyra avdelningar med 17 lägenheter på varje våning, totalt 68 lägenheter med balkonger. Då det finns större lägenheter går det bra för par att bo tillsammans.
På boendet finns gemensamt kök, dagrum och stor inglasad balkong på varje våningsplan. Det finns gemensamhetlokaler för aktiviteter och lunchrestaurang.
Malmen är bemannat dygnet runt. Sjuksköterska är i tjänst dygnet runt. Fysio- och arbetsterapeut är i tjänst måndag till fredag.
Tandhygienist kommer och utför munhälsobedömningar. Fotvårdare och frisör besöker även Malmen.
Utanför Malmen ligger Engelska parken med fina blommor och bärbuskar. På sommaren brukar vi fika och äta middag där.
Måltider
I avgiften för måltider ingår frukost, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika.
Frukost och mellanmål lagas på boendet, lunch och middag kommer från Fagersta kommuns centralkök.
De boende äter tillsammans på avdelningen eller i sin lägenhet. Våra medarbetare sitter med under måltiderna som stöd för de som behöver men även för att skapa en trevlig och social stämning.
Aktiviteter
Aktiviteterna utgår alltid ifrån vad de boende vill hitta på. Våra medarbetare är duktiga på att fånga upp våra boendes intressen och vad de känner för att göra just i stunden. Köken har höj- och sänkbara bänkar så att personer som sitter i rullstol kan vara med och laga mat eller baka.
Många av våra medarbetare är duktiga på att ge skönhetsvård, till exempel locka håret eller måla naglarna.
På entréplan finns det möjlighet att delta i aktiviteter. Några exempel på aktiviteter är bingo, gudstjänst, sittgymnastik, dans, sång och musik samt dator-café med instruktör.
Individens behov i centrum
De boende tilldelas en näransvarig som de boende i första hand kan vända sig till. Den näransvarige ansvarar för att upprätta en genomförandeplan som beskriver hur stödet ska utformas utifrån individens behov.