Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn
Skolbyggnad

Utbildning Yrkeshögskola

Produktionstekniker eller Specialistundersköterska
- yrkeshögskoleutbildningar i Köping

Kvinna med hjälm och skyddsglasögon i industrimiljö

Bli underhållsingenjör – ett bristyrke med goda karriärmöjligheter!

Som underhållsingenjör är du en viktig kugge i maskineriet och ansvarig för att säkerställa att produktionsprocesserna fungerar smidigt och effektivt. Som underhållsingenjör är du eftertraktad på arbetsmarknaden och har goda möjligheter till karriärutveckling.

Utbildningen drivs av YH-Högskolan i Arboga med möjlighet att studera i Fagersta.

För mer information, gå in på www.hc.arboga.se eller kontakta utbildningsledare carina.bolmefalk-edstrom@arboga.se, 0727657477
Här nedanför finns också länkar till filer med mer information samt ansökan.

Bli underhållsingenjör

Kursbeskrivning Pdf, 150.2 kB.

Ansök till underhållsingenjör

Female technician writing on clipboard in oil factory

Vill du bli produktionstekniker?


För att säkerställa framtidens utmaningar inom industri- och teknikbranschen behövs fler kompetenta medarbetare med kompetenser inom produktionsteknik. Därför har utbildningen Produktionsteknik tagits fram inom utbildningsformen Yrkeshögskola (YH).

Utbildningen är framtagen tillsammans med ledande företag inom industri- och teknikbranschen i Västra Mälardalen. Med fokus på att effektivisera produktionsprocesser lär du dig att värdera nuvarande produktion samt att du skaffar dig verktyg för att kunna utveckla framtidens produktion, med hjälp av digitalisering och automatisering. Utbildningen genomförs både med teoretiska och praktiska moment.

När du studerar på Yh utbildningen Produktionsteknik har du en stor möjlighet att kunna studera på plats i Fagersta istället för att pendla. Detta genom att vi har realtidsundervisning i Fagersta digitalt.

Du arbetar med övriga kursdeltagare från ditt närområde på plats i Fagersta. Restiden minskar rejält, dock kan vissa moment ligga i Köping.

Information om utbildningen

  • 390 Yrkeshögskolepoäng (78 veckor)
  • Kurser i urval: Digitalisering, Smart Industri/Industri 4.0, LEAN, Konstruktion, 2D/3D och CAD/CAM, Produktionsprocesser och beredning 1 och 2, LIA 1 och 2 – praktik på tekniska företag och Kvalitetsteknik
  • 100 procent studietakt, 16 timmar lärarledd undervisning per vecka
  • Ansökan görs via www.koping.se/YH
  • Utbildningen genomförs i Köping, men du har möjlighet att studera via våra satellitorter i Arvika, Eskilstuna och Fagersta
  • Utbildningen är berättigad studiemedel genom CSN

Behörighet

För att vara behörig till utbildningen ska du uppfylla följande:

  • Grundläggande behörighet; slutförd gymnasieutbildning med minst betyget godkänt i Svenska 1, Engelska 5, Matematik 1 (eller motsvarande)
  • Särskild behörighet; Matematik 2, Produktionskunskap 1, Produktionsutrustning 1
  • Eller motsvarande; behörigheter förvärvade på annat sätt, exempelvis genom arbetslivserfarenhet

Är du osäker på om du är behörig eller inte, hör av dig till utbildningsledare. Det finns även möjlighet att läsa in behörigheten innan studierna börjar.

Kontakt

Janne Rautiainen, utbildningsledare
0221-25528  
E-mail

Ansökan och mer information

Heart hands as a group of diverse people hands connected together shaped as a love symbol expressing the feeling of being happy and togetherness.