Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Milan/Miilu

Milan/Miilu är en finsk/svensk avdelning på särskilda boendet Solliden.

Milan/Miilu

Miilu/Milan består av 17 vårdboendeplatser och är en finsk/svensk avdelning som vänder sig till Fagerstabor som pratar finska.

Milan/Miilu är bemannat dygnet runt. Sjuksköterska är i tjänst dygnet runt. Fysio- och arbetsterapeut är i tjänst måndag till fredag.

Tandhygienist kommer och utför munhälsobedömningar. Fotvårdare och frisör besöker även Solliden.

Majoriteten av våra medarbetare pratar finska och självklart firar vi finska högtider som Finlands nationaldag. Vid dessa tillfällen serveras traditionella finska rätter. Ibland erbjuds även underhållning på finska.

Måltider

I avgiften för måltider ingår frukost, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika.

Frukost och mellanmål lagas på boendet, lunch och middag kommer från Fagersta kommuns centralkök.

De boende äter tillsammans på avdelningen eller i sin lägenhet. Våra medarbetare sitter med under måltiderna som stöd men även för att skapa en trevlig och social stämning.

Aktiviteter

På Solliden finns det möjlighet att delta i aktiviteter i Bergsmansalen där vi bland annat har sittgymnastik som våra medarbetare håller i och underhållning som Frivilligcentralen arrangerar.

Avdelningarna har schemalagda aktiviteter några gånger i veckan men mycket handlar om spontana enklare vardagssysslor och att umgås. Ibland spelar vi spel, läser tidning eller tittar på bilder. Vi utgår alltid från vad våra boende vill göra och strävar efter att våra boende ska känna sig delaktiga.

För den som tycker om att bli piffad är våra medarbetare duktiga på att rulla hår och måla naglar.

Sommartid har vi en fin uteplats med utemöbler där vi fikar, njuter av utsikten och vädret. Ibland grillar vi även korv.

Individens behov i centrum

De boende tilldelas en näransvarig som de boende i första hand kan vända sig till. Den näransvarige ansvarar för att upprätta en genomförandeplan som beskriver hur stödet ska utformas utifrån individens behov.

Kontakt

Milan telefon: 0223-444 02
Miilu telefon: 0223-443 18

Enhetschef
Telefon: 0223-442 62
melanie.sjostrom@fagersta.se

Biträdande enhetschef
Telefon: 0223-443 31
carina.gafvert@fagersta.se

Besöksadress

Hamnvägen 6
737 32 Fagersta

Fagersta kommun växel helgfri måndag-fredag 7.30-12.00, 13.00-16.00
Telefon: 0223-440 00