Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Skidor

I Fagersta finns många möjligheter till avkopplande skidåkning.

Pojke åker fristil

Längdskidåkning

Fagersta Golfklubb

Genom ett nytt samarbete med Fagersta Golfklubb hålls golfbanan öppen för skidåkning under vintern 2023/2024. Spåret är lättåkt, cirka 2,5km långt och lämpar sig bra även för nybörjaren och barnfamiljen. Spårkarta och mer information kommer att anslås på plats vid Golfklubben.

Klubbhuset

Fagersta Golfklubb erbjuder skidåkare service genom att hålla klubbhuset öppet under vintern. I klubbhuset finns möjligheten att värma sig samt använda dusch, omklädningsrum och toalett.

Eskilnspåret

Spåret runt Eskiln prioriteras som skidspår när det har kommit tillräckligt med snö kommer spårning att ske. När spåren är på plats är det förbjudet att beträda skidspåren utan skidor.
Eskilnspåret ligger vid utfarten från Fagersta mot Ludvika och är 2,5 kilometer långt.

Sommartid är spåret runt sjön Eskiln mycket populärt för promenader och löpning. Här finns även Hälso- och styrkespåret.

Med anledning av den afrikanska svinpesten kommer Eskilns motionsspår inte att prioriteras som skidspår under vintern 2023-2024. I stället kommer motionsspåret att, i den mån det är möjligt, snöröjas för att möjliggöra promenader och joggingturer i naturmiljö.

Risbroplanen

På Risbroplanen erbjudas ett kortare skidspår lämpligt för barn- och ungdomar. Starten för spåret är bredvid näridrottsplatsen vid Risbroområdet.

Lilla London (Meling)

Med anledning av den Afrikanska svinpesten sker ingen spårdragning under vintern 2023-2024.

Fageråsen

Fageråsen ligger på Andra sidan och erbjuder under vintern 2023-2024 ett 2,3 km respektive 4,2 km långt elljusspår för skidåkning såväl för klassisk stil som fristilsåkning.

Vill du veta mer om skidspåren på Fageråsen? Kontakta Fagersta Södra IKs skidsektion - Tobias Ringström på telefon 070-693 04 24.

Belysningen är ur funktion

Med anledning av den Afrikanska svinpesten har belysningen inte kunnat repareras. På kvällstid kan det därmed vara bra att ha med en pannlampa.

Ängelsberg

I avvaktan på beslut med anledning av den Afrikanska svinpesten. Mer information kommer därefter.

Sidansvarig: Alexander Hietala

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test