Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Skidor

I Fagersta finns många möjligheter till avkopplande skidåkning.

Pojke åker fristil

Längdskidåkning

Fagersta Golfklubb

Genom ett nytt samarbete med Fagersta Golfklubb hålls golfbanan öppen för skidåkning under vintern. Spåret är lättåkt, cirka 2,5km långt och lämpar sig bra även för nybörjaren och barnfamiljen. Spårkarta och mer information kommer att anslås på plats vid Golfklubben.

Spåret hålls öppet från och med fredag den 15 december.

Klubbhuset

Fagersta Golfklubb erbjuder skidåkare service genom att hålla klubbhuset öppet under vintern. I klubbhuset finns möjligheten att värma sig samt använda dusch, omklädningsrum och toalett.

Öppettider och kod

Klubbhuset finns tillgängligt för skidåkare under alla dagar mellan klockan 8.30-16.30. Ytterdörren är låst men kan öppnas genom att ange koden "202312".

Parkering

Möjlighet att parkera bilen finns på Fagersta Golfklubbs ordinarie parkering.

Ta hand om anläggningen

All stöld och skadegörelse polisanmäls och föreningen reserverar sig rätten att stänga klubbhuset för allmänheten.

Eskilnspåret

Med anledning av den Afrikanska svinpesten kommer Eskilns motionsspår inte att prioriteras som skidspår under vintern 2023-2024. I stället kommer motionsspåret att, i den mån det är möjligt, snöröjas för att möjliggöra promenader och joggingturer i naturmiljö.

Risbroplanen

På Risbroplanen kommer det att erbjudas ett kortare skidspår lämpligt för barn- och ungdomar. Starten för spåret är bredvid näridrottsplatsen vid Risbroområdet.

Lilla London (Meling)

Med anledning av den Afrikanska svinpesten sker ingen spårdragning under vintern 2023-2024.

Fageråsen

Fageråsen ligger på Andra sidan och erbjuder under vintern 2023-2024 ett 2,3 km respektive 4,2 km långt elljusspår för skidåkning såväl för klassisk stil som fristilsåkning.

Vill du veta mer om skidspåren på Fageråsen? Kontakta Fagersta Södra IKs skidsektion - Tobias Ringström på telefon 070-693 04 24.

Belysningen är ur funktion

Med anledning av den Afrikanska svinpesten har belysningen inte kunnat repareras. På kvällstid kan det därmed vara bra att ha med en pannlampa.

Ängelsberg

I avvaktan på beslut med anledning av den Afrikanska svinpesten. Mer information kommer därefter.

Hoppbacke

Vid Per Olsskolan ligger kommunens hoppbacke – Ringvägsbacken. Verksamheten bedrivs av Fagersta Backhoppningsklubb och här finns fyra backar: 5, 10, 20 och 30 meter.

Sidansvarig: Alexander Hietala

Senast ändrad:

Var informationen till din hjälp?


Vill du ha återkoppling?
Test