Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Boende på Nybo smittade av coronaviruset

2020-12-15

Idag konstaterades att två boende på Nybo har testat positivt för covid-19. De boende vårdas på boendet enligt de hygienrutiner som Region Västmanland rekommenderar. Anhöriga till berörda boende är kontaktade.

Nybos fasad.

Våra medarbetare som arbetar på Nybo har gått över till så kallad kohort-vård (barriärvård*). Förutom de ordinarie riktlinjerna utifrån basala hygienrutiner så använder medarbetarna även skyddsutrustning enligt rutin från smittskyddsenheten.

Trots detta så finns risken att andra kan komma att insjukna, baserat på den ökade smittspridningen som vi ser i andra delar av landet och världen. Vid nya konstaterade fall i en verksamhet så genomförs en smittspårning i samråd med Region Västmanland. Då kartläggs vilka som varit i kontakt med den smittade, så att även dessa personer kan provtas.

Medarbetarna är även extra uppmärksamma på symptom både hos boende och sig själva.

I det rådande läget kommer vi att tillfälligt införa besöksstopp på berört boende med anledning av pågående smittspårning och besöksstoppet gäller i minst 14 dagar. Istället uppmanas anhöriga att ta kontakt med sin närstående på andra sätt. Att skydda våra kunder och bromsa ökad belastning på dessa verksamheter är högprioriterat i arbetet med covid-19-pandemin.

Om du som medarbetare har några frågor, kontakta din närmaste chef.

*Barriärvård är ett uttryck för den vårdform där man har en barriär i form av skyddsklädsel eller annan skyddsyta mellan vårdpersonal och en smittad patient, i syfte att hindra virus och bakterier.