Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

En annorlunda jul - värna om våra mest sköra!

2020-12-21

Julen står för dörren. Med ett annorlunda år blir det en annorlunda jul för oss alla. Det är ditt ansvar att minska smittspridningen i Fagersta. Vi måste alla ställa in, ställa om och ställa upp.

Äldre man sitter i en fåtölj bredvid en julgran. En gul ring med ett vitt utropstecken.

Det är inte upp till någon annan att lösa detta. De val du gör idag kan påverka både din egen och andras framtid. De val du gör idag kan både rädda liv och göra att du snabbare kan återgå till ditt normala liv. Vi behöver tillsammans värna om våra mest sköra invånare och ta ansvar för att minska smittspridningen i samhället.

- Det är en speciell tid vi lever i just nu. Många av oss längtar efter att umgås med nära och kära. Att få ge en kram till någon man tycker om, särskilt nu i juletider. Ändå måste vi hålla ut en stund till. Vi behöver alla hjälpas åt. Det kommer en tid sedan, när vi åter kan kramas, säger Sari Korpelin, tillförordnad socialchef.

Äldreboenden i Fagersta har inte besöksförbud, men vi vädjar till anhöriga att om möjligt undvika besök på våra äldreboenden. Smittan ökar i samhället och det är vårt gemensamma ansvar att förhindra smittspridningen och värna våra mest sköra. Tänk en extra gång innan du träffar nära och kära under jul- och nyårshelgerna.

Vi vädjar till anhöriga att om möjligt även undvika besök i andra verksamheter inom vård- och omsorg exempelvis gruppbostäder LSS.

- Tack på förhand för att ni följer vår vädjan om att undvika besök på våra boenden över jul och nyår. Håll i och håll ut, det kommer bättre tider. Jag vill även passa på att önska alla en god jul och ett gott nytt år i dessa annorlunda tider, säger Niclas Bergström, socialnämndens ordförande.

Om besök måste ske gäller de lokala rekommendationer som finns sedan tidigare. För mera information gällande besök på äldreboende kontaktas enhetschef för respektive verksamhet. Det är viktigt att ni som besökare följer personalens instruktioner gällande skyddsutrustning. Det skyddar både er och våra mest sköra. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och tillsammans gör vi allt vi kan för att hålla smittan borta från våra verksamheter.

Nu håller vi i och håller ut och ser fram emot nästkommande år.

Tillsammans minskar vi smittspridningen.