Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Digital föreläsning om våld i nära relation

2021-08-16

Våld i nära relation är ett stort samhälls- och folkhälsoproblem som drabbar många vuxna, unga och barn i Sverige. I den här föreläsningen, som är en del i vårt koncept Cafékväll som på grund av rådande pandemi blivit digitala, kommer du att få ta del av information om vad våld är, hur det tar sig uttryck och olika råd och kontaktvägar för att få stöd och hjälp.

Sommar och semester – en tid som för många innebär lugn och ro och avkoppling. Nu börjar sommaren bege sig mot sitt slut och för några har sommaren varit allt annat än lugn och avkopplande. För människor som lever i en relation där det förekommer våld är ofta ledigheten en ännu jobbigare tid. Mer tid tillsammans och ibland i kombination med alkohol så ökar våldet i hemmet.

För den som blir utsatt för våld så blir livet mycket begränsat på flera olika sätt men det finns hjälp och stöd att få för att lämna en våldsam relation. För den som har svårt att kontrollera sitt beteende och där svartsjukan skapar problem i relationen finns det också hjälp att få. För dig som står nära och ser kanske en vän, syster eller bror fara illa i en relation finns det också hjälp och stöd att få.

Du kan alltid vända dig till socialtjänsten för att få hjälp och stöd.

Socialtjänsten reception: 0223-442 60

Om du som blir utsatt, eller som anhörig, vill ha råd och stöd kan du ringa kvinnofridslinjen anonymt på telefonnummer 020-50 50 50.

Kvinnofridslinjen är gratis och syns inte på telefonräkning. Hit kan du ringa dygnet runt.

Kvinnofridslinjen.se

Om du vill ha hjälp med att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende kan du ringa Välj att sluta anonymt.

Välj att sluta är gratis och syns inte på telefonräkningen. Hit kan du ringa på tisdagar 8.30-16.00 under sommaren.

valjattsluta.se