Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Blodgivning, ljus av återvunnen stearin och avtackning!

2021-10-08

Torsdagen den 7 oktober bjöd Fagersta Brukshotell in till den första Morgonsoffan på plats sedan innan covid-19! Den bjöd på allt från julbord till avtackning, fina ljus och livsviktig information om att bli blodgivare.

Julia Rosqvist intervjuar Jennifer Troeng-Johansson, de sitter i svarta skinnfåtöljer

Morgonen inleddes starkt med månadens samarbetspartner Fagersta Brukshotell och Jennifer Troeng-Johansson som tillsammans med programledare Julia Rosqvist berättade att de nu är ”försiktigt optimistiska” till att många av Folkhälsomyndighetens restriktioner har tagits bort, och vi nu kan börja hoppas komma tillbaka till det gamla normala. Jennifer berättade även om att det blir julbord även i år, om än i en lite mindre skala och med bordsplacering.

Fagersta Brukshotell

Publik

Från Almi kom sedan Stefan Jansson och Johanna Landin för att berätta om hur de hjälp företag att ställa om till en mer digital verksamhet under pandemin. De har även fungerat som bollplank, ekonomiska rådgivare samt vägvisare till alla bidrag som fanns att ansöka om. Deras ledord för framtiden är digitalisering och hållbarhet, och de ser fram emot att kunna träffas live och inte bara via en skärm framöver.

Almi

En kvinna och en man sitter i varsin svart skinnfåtölj

Jesper Sundling är energi- och klimatrådgivare och kom från Energikontoret Mälardalen för att berätta om deras verksamhet. De kan bland annat hjälpa till med att se över verksamhetens energiförbrukning och hjälpa till att hitta energitjuvar och vad man kan göra åt dem.

Energikontoret Mälardalen

Ljus i olika färger på ett bord.

Därefter tog UF-företaget Shine Bright UF plats på scenen, för att visa sina ljus som de tillverkar i 100 procent återvunnet stearin. De samverkar med Västanfors-Västervåla församling och får mycket stearin från dom, men om du som privatperson vill hjälpa till så kan du spara ljusstumpar och höra av dig till Shine Bright UF så kommer ni överens om hur ni kan lämna över detta. Du hittar Shine bright UF på instagram, @shine_brightuf

shinebrightuf21@gmail.com

Publik

Morgonens viktigaste information stod Karin Höök för. Hon arbetar som transfusionsmedicinsamordnare på Region Västmanland, och kom för att berätta om blodgivning. Endast 3 procent av Sveriges befolkning ger blod, och det är alldeles för lite! Blodbussen står utanför Fagersta Brukshotell måndagar och tisdagar, så passa på att boka en tid och gör en livsviktig insats. Besöket tar cirka 30-35 minuter, något längre om det är ditt första besök, och flera företag tillåter blodgivning på arbetstid.

Geblod.nu

En kvinna och man man sitter i svarta skinnstolar, en man står upp och delar ut en blombukett

Morgonsoffan börjar lida mot sitt slut, men först så passar näringslivsavdelningen på Fagersta kommun på att tacka av Lars Fors, nuvarande näringslivschef, som går i pension och ersätts av Tobias Back, ny näringslivsansvarig på Fagersta kommun. Så tack för allt Lars, och välkommen Tobias!

Varmt välkommen på nästa Morgonsoffa, torsdagen den 4 november på Frida Hansdotter Arena i Norberg!