Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Nu har vi invigt Puls och styrka - Meling!

2021-10-21

Igår har vi tillsammans med elever från Per Olsskolan och Olsboskolan invigt Puls och styrka, en av tre aktivitetsrundor i kommunen som är gratis och till för alla.

Rundorna består av skyltar som sitter utsatta runt om i olika områden, med instruktioner om vilken aktivitet du ska genomföra vid varje skylt. Den inledande skylten vid varje aktivitetsrunda är översatt till tre språk (tigrinja, arabiska och somaliska) för att så många som möjligt ska kunna utnyttja rundorna, de följande skyltarna i rundan består av tydliga bilder och korta instruktioner. Syftet med rundorna är att skapa mer spontanidrott och rörelseglädje bland alla åldrar i kommunen.

Puls och Styrka är det koncept som jobbar igenom kroppens olika muskelgrupper. På banans 12 olika stationer möter du olika utmaningar, självklart i olika nivåer. Stationerna riktar sig till alla åldrar, från de yngsta till de äldsta.

Figurerna ”Klicken med vänner” visar barnen hur övningarna ska utföras samtidigt som de peppar dem.

Utöver beskrivningen av själva aktiviteterna så är varje skylt försedd men en kortare text om forskning och intressant fakta kring hälsa och rörelse. Alla övningar kan ses på film som nås via en QR-kod.

Eleverna gick i olika grupper och tog sig an aktiviteterna mycket bra. Invigningen avlutades med fika på näridrottsplatsen i Meling.

Aktivitetsrundorna är en del av projektet Framtidens Fagersta.

Prova gärna en av våra aktivitetsrundor!

Kartor över aktivitetsrundorna samt mer information