Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Från finalist till projektledare

2022-04-06

Vår projektledare för Din idé, Aya, var själv finalist i förra årets upplaga av projektet. Här delar hon med sig av sina bästa tips, och varför hon tycker att projektet Din idé är så viktigt!

Aya Elturk sitter utanför Fagersta kommunhus på en träbänk och har ena armbågen på bordet och handen som stöd under hakan.

Aya Elturk, projektledare för Din idé 2022.

Varför tycker du att “Din idé” är viktigt?

Jag tycker att det är väldigt bra att unga har chansen att påverka vad för aktiviteter och evenemang som händer i deras bostadsort, speciellt då det sker på ett demokratiskt sätt. Genom att ge unga möjligheten att använda sig utav medborgarbudgeten då kan vi tillsammans, utifrån deras önskemål och förslag samarbeta för att skapa en trygg stad där fler mår bra och trivs.

Från finalist till projektledare, hur hamnade du här?

Det börja med att min gamla kollega vidarebefordra ett mail till mig med
information om Din idé, han tänkte inte på att jag faktiskt är en del av målgruppen utan tanken var endast att sprida information men det sluta med att jag lämna in två förslag och vann. Jag genomförde mina två idéer och resultatet blev så bra och uppskattat att Fagersta kommun valde att anställa mig och nu är det jag som håller i Din idé. Hur coolt? Jag blir själv inspirerad av min egna story, haha.

Vad är dina tips till de som ska lämna in förslag?

Lämna in ett förslag på en aktivitetet som du genuint tycker är en klockren idé som du själv hade velat delta i. Försök att vara flexibel och tänka brett, allt kommer kanske inte gå som du har tänkt och då ska du vara öppen för nya sätt att utföra din idé på.

Din idé