Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Kommunen informerar

2022-05-23

Här följer ett urval av de ärenden som behandlades på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 19 maj 2022. Protokollet kan läsas på hemsidan under Organisation och styrning/Möten, handlingar och protokoll efter att det justerats.

Person kommer i full fart ut från en vattenrutschkana.

Fagersta kommun sponsrar SM i wakeboard

Fagersta Vattenskidklubb har ansökt om sponsring för SM i wakeboard. Fagersta kommun kommer att sponsra evenemanget med 30 000 kronor. Villkoret för sponsringen är att kommunens skolelever erbjuds att åka gratis i kabelbanan under fem dagar efter skolavslutningen.

Sanering av Västanfors sjöläge

Arbetsutskottet föreslår att Fagersta kommun ansöker om bidrag för att sanera Västanfors sjöläge till en nivå som räcker för nuvarande markanvändning, det vill säga rekreation. Ärendet avgörs i kommunstyrelsen.

Kranmärkt kommun!

Arbetsutskottet förslår att Fagersta kommun blir en ”kranmärkt” kommun, vilket bland annat innebär att kommunen inte ska köpa in vatten på flaska. Undantaget är om det krävs av beredskaps- eller säkerhetsskäl. Bakgrunden är att förpackat vatten kräver tillverkning och tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp och avfall. Ärendet avgörs i fullmäktige.

Förändringar i miljö- och byggsamverkan

Fagersta kommun tar tillbaka beslutsfattandet i planfrågor från Västmanland-Dalarna miljö- och byggnadsnämnd från och med den 1 januari 2023. Därutöver ska förvaltningens lokala närvaro ökas. Samverkansavtal och reglemente har reviderats. Ärendet avgörs i fullmäktige.

Förberedelser inför bildande av bostadsbolag

Sedan tidigare har Fagersta kommun beslutat om att bilda ett bostadsbolag och nu tas ytterligare steg i den processen genom fastställande av bland annat bolagsordning och ägardirektiv.

Vattenrutschkana till Fagerstahallen

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund (NVK) har på uppdrag av kommunen tagit fram ett förslag på vattenrutschkana till Fagerstahallen. Arbetsutskottet föreslår att NVK får i uppdrag att skyndsamt handla upp och bygga den föreslagna vattenrutschkanan, med ambition att ha vattenrutschkanan på plats inför höstens inomhusbadsäsong.