Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Jämlikhetsutbildning för föreningar!

2022-05-25

Som ett led i kommunens arbete med jämlikhet har vi tagit fram en digital, interaktiv utbildning riktad till föreningar!

Barn som brottas

Utbildningen är skräddarsydd för att passa just kommunens föreningar och syftar till att skapa kunskap, förståelse och verktyg kring hur föreningar kan utveckla sitt bemötande och sin hantering av olika frågor för att arbeta mer jämlikt och få fler aktiva medlemmar.

När vi tagit fram utbildningen så har en referensgrupp från kommunens föreningar ingått. Utbildningen levererar inga rätt eller fel utan den är interaktiv och deltagarna får ta del av ett antal scenarior där de får välja vilket beslut de tar och ta del av vilka konsekvenser detta beslut ger. Det är en interaktiv utbildning baserad på text, bild, film med mera för att skapa en så stor delaktighet som möjligt. Utbildningen kommer att kopplas till kommunens olika stöd som föreningar kan söka och för att kunna få vissa stöd kommer det att vara ett krav att representanter för föreningen har genomfört utbildningen.

Digital jämlikhetsutbildning