Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Fagersta Stainless genomför underhållsarbete

2022-07-07

Företaget kommer att genomföra en så kallad "avfackling", vilket innebär att de eldar upp resterande gasol som finns kvar i gasoltanken efter slutförd pumpning. Detta görs under kontrollerade former genom en fackla. Inledningsvis så kommer lågan att var så hög som 15–20 meter för att sedan vara 2-3 meter.

Fagersta Stainless kommer att genomföra underhållsarbeten och invändig besiktning av gasoltanken under vecka 28 med start på måndagen den 11 juli, vilket innebär att gasoltanken måste tömmas vilket görs i två steg, först så pumpas gasolvätska över till en tankbil, sedan genomförs en så kallad avfackling.

Avfackling innebär att elda upp resterande gasol som finns kvar i gasoltanken efter slutförd pumpning, detta görs under kontrollerade former genom en fackla. Inledningsvis så kommer lågan att var så hög som 15–20 meter för att sedan vara 2-3 meter.

Då arbetet kommer att ske på Fagersta Stainless norra område så kommer lågan från avfacklingen att synas från Andra sidan samt från riksväg 68 och Fagerstas centrala delar.

Preliminära tider för avfackling är:

  • Måndag 11 juli, eftermiddag
  • Tisdag 12 juli, hela dagen
  • Fredag 15 juli, hela dagen

Fagersta Stainless följer under hela arbetets genomförande de lagar, normer och anvisningar som utarbetats för att bibehålla en hög säkerhet under arbetet, som genomförs under konstant övervakning av utbildad personal från Fagersta Stainless och inhyrda entreprenörer.

Informationen ovan har Fagersta Stainless kommunicerat i samrådsmöten med tillsynsmyndigheterna, V-Dala Miljö- & Byggförvaltning och Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund, som även informerat SOS Alarm - 112.

Finns det frågor eller funderingar angående detta så hör av er till Fagersta Stainless kontaktperson:

Arbetsmiljö & Säkerhetssamordnare (gasolföreståndare)
Per Andersson
Telefon: 0223-456 63
p.andersson@outokumpu.com